SCHUNCK organiseert Straatkrijtfestival

 

 Op 13, 15 en 16 juli viert SCHUNCK het straatkrijtfestival, in respectievelijk Hoensbroek, Heerlen-centrum en Heerlerheide. De culturele instelling daagt jongeren uit om hun krijttalent te showen, met de vele krijttekeningen van Keith Haring als inspiratiebron. Tijdens de editie in Heerlerheide vindt er ook een krijtwedstrijd plaats.

 

SCHUNCK verzorgt de krijtjes, de muziek en wat te drinken. Van bezoekers wordt alleen maar aanwezigheid, creativiteit en enthousiasme gevraagd. Iedereen mag meedoen, want: art is for everyone. Op 16 juli is de laatste dag in Heerlerheide. Deze editie wordt extra feestelijk door de toevoeging van een spelelement: een krijtwedstrijd, voor alle kinderen t/m 12 jaar.

Geïnteresseerden in de krijtwedstrijd kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar eddy.thonon@schunck.nl, of door om 11:00 uur op de locatie aanwezig te zijn. Om 11:30 uur wordt het startschot gegeven en om 14:30 uur zullen de prijzen worden uitgereikt.

Locaties en tijden
 Hoensbroek, 13 juli, Gebrookerplein Hoensbroek, van 12:30 tot 16:00 uur

Heerlen, 15 juli, Bongerd en Pancratiusplein Heerlen, van 11:00 tot 15:00 uur

Heerlerheide, 16 juli, Corneliusplein Heerlerheide, van 11:00 tot 15:00 uur

 

Meedoen is gratis en aanmelden voor de overige dagen hoeft niet. Leuk om te combineren met een bezoek aan Keith Haring: Grace House Mural. Jongeren tot 18 jaar bezoeken de tentoonstelling gratis.

Over Keith Haring: Grace House Mural
Tot en met 25 september 2022 toont SCHUNCK de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural. In de tentoonstelling ligt de focus op vroeg werk (1980 – 1984) van de gevierde Amerikaanse kunstenaar Keith Haring, dat grotendeels bestaat uit tekeningen en schilderingen die hij maakte in openbare ruimtes, zoals het metrostelsel van New York. Wat opvalt in deze tentoonstelling is het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. De dertien wandstukken van de muurschildering Grace House Mural worden voor het eerst in Europa getoond. De tentoonstelling laat ook de intieme samenwerking en vriendschap zien tussen Haring, fotograaf Tseng Kwong Chi en choreograaf Muna Tseng in New York in de jaren tachtig.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie