Kunstboetiek Heerlen heropent op nieuwe locatie in Heerlen-Centrum

Kunstboetiek Heerlen mijn Stad - David Doelen

De Kunstboetiek Heerlen begon vorig jaar als nieuw winkelconcept aan de Akerstraat in HeerlenCentrum. Een kunstwinkel waar het werk van lokale kunstenaars te zien en te koop was. In eerste instantie zou dit pop-upavontuur één (zomer)maand duren maar het zijn er uiteindelijk zes geworden. Nu heeft deze Heerlense kunstkijk en -koopplek nieuw onderdak gevonden.

In de Saroleastraat, op huisnummer 59. De Kunstboetiek Heerlen gaat open op dinsdag 13 september aanstaande en blijft open tot het einde van dit jaar. Samen delen
Voor wie zich graag tegoed doet aan rijkelijk gevulde rijstrolletjes en dan het liefst met een moderne twist herkent mogelijk het bovenstaande adres, want hier is (ook) Omega Sushi gevestigd. Dit sushirestaurant past hun concept aan en heeft daarom de Kunstboetiek én Sweet Dreams Bakery uitgenodigd om één ruimte te delen. Omega verandert van een ‘fine dining’-restaurant naar een soort van sjieke sushisnackbar waar een goedgevulde vitrine met verse en verrassende sushisoorten het horecahart van de zaak vormt. Sweet Dreams Bakery is een gebakmaker die afgelopen maand is verhuisd van Landgraaf naar Eindhoven en nu voor een pop upverkooppunt naar Heerlen komt met hun ‘homemade’ Amerikaans gebak.

Van koekjes tot taart en alles daartussenin. Een zoete verrassing voor de Limburgse klanten van Sweet Dreams Bakery, die nu vooral online bij hen bestellen.
‘Blurring’ In de huidige winkelstraten vervaagt de grens tussen van wat je van een winkel en/of horecazaak kunt verwachten steeds meer. Dit noemen ze ‘blurring’; een locatie kan meerdere functies hebben. Horeca vermengt met een winkel of meerdere soorten winkels in hetzelfde pand. ‘Blurren’ is ook iets wat Gemeente Heerlen wil stimuleren valt te lezen in het coalitieakkoord 2022-2026 ‘Uit liefde voor onze stad’. En Heerlen Mijn Stad — aanjager van de Kunstboetiek én toejuicher van dergelijke concepten — geeft graag het goede voorbeeld hierin. De Kunstboetiek gaat daarom samen met Omega Sushi en Sweet Dreams Bakery op Saroleastraat 59.

De Kunstboetiek Heerlen biedt ruimte aan lokale kunstenaars die normaal gesproken hun werk enkel verkopen via internet en/of op kunstmarktjes. Betaalbare kunst die je jezelf of iemand anders cadeau kunt doen. En in allerlei groottes. Denk hierbij aan schilderijen, postkaarten, sculpturen, totebags, onderzetters en meer. Kunstboetiekers van het eerste uur — Kitty Stoop, Timo Aspers, Dennis Geurts / Heerlen Illustrated, Cassandra Dohmen / Skinnywhale Visuals, Olav Brouwers, Amber Delahye en Dazetwo — zijn weer van de partij en gedurende de openingsperiode van de boetiek komen hier ‘nieuwe’ kunstenaars bij. Net als op de voormalige locatie kan er betaald worden via QR-code. Bij elk werk ligt of hangt een code die je kunt scannen met je smartphone om vervolgens eenvoudig via je eigen bank-app te betalen. Alle opbrengsten gaan volledig naar de deelnemende kunstenaars.

(Her)Opening Of je nu komt voor kookkunst of schilderkunst, wees welkom op Saroleastraat 59 van dinsdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 20.00 uur (Omega Sushi en Sweet Dreams Bakery). De Kunstboetiek is op deze dagen tussen 12.00 en 17.00 uur bemenst. Omega Sushi heropent officieel op dinsdag 13 september en trakteert dan op mooie cadeaus en acties. De Kunstboetiek en Sweet Dreams Bakery (her)openen ook op deze dag.

Foto Luc Lodder

Geef een reactie