Hoofdmenu

Fortuna heeft zich zaterdagavond een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd van 2022 te verliezen

FC Emmen was met 0-1 te sterk voor de geel-groenen. Het enige doelpunt in een povere wedstrijd kwam op naam van Richairo Zivkovic.

Bij Fortuna maakte Paul Gladon zijn opwachting in het basiselftal, hij verving de geschorste Burak Yilmaz. Gladon deed in het openingskwartier al direct van zich spreken, hij draaide in het strafschopgebied fraai weg van zijn direct tegenstander, maar zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen. Na een half uur spelen opnieuw doelgevaar via Gladon, dit keer na een lange bal vanaf het middenveld van Mats Seuntjens. Zowel Gladon als Umaro Embaló konden de bal echter niet het beslissende zetje geven. In de extra tijd van de eerste helft de eerste grote kans voor de gasten. Oud-Fortunees Mark Diemers bediende met een kort tikje breed Zivkovic, in kansrijke positie schoot deze echter hoog over.

Ook in de tweede helft waren de kansen aanvankelijk erg schaars. Na dertien minuten spelen bracht Zivkovic de gasten op voorsprong, met een schot vanaf de linkerkant verraste hij Fortuna doelman Ivor Pandur: 0-1. Een kwartier later leken de gasten de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. Zivkovic schoot hard in, Pandur redde in eerste instantie uiterst fraai, de rebound werd echter door Mohamed Bouchouari tegen de touwen gewerkt. Op aangeven van de VAR werd het doelpunt door scheidsrechter Dennis Higler vanwege buitenspel afgekeurd.

Pas in de absolute slotfase van de wedstrijd werd Fortuna écht gevaarlijk en was het een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Invaller Cole Bassett gleed in kansrijke positie weg, Rémy Vita (ook ingevallen) kwam centimeters te kort om een schot van Ivo Pinto bij de tweede paal in het doel te werken. Bij een schot van Tijjani Noslin, eveneens in de tweede helft ingevallen, stond Emmen doelman Mickey van der Hart precies op de goede plaats en kon hij redding brengen. De laatste kans was opnieuw voor Gladon, hij kopte een voorzet op maat van Dogan Erdogan echter net naast. Emmen boekte de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Voor Fortuna staat in het kalenderjaar 2022 nog één wedstrijd op het programma, zondag 13 november wacht de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Door Fortuna Media en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno