Hoofdmenu

Zilveren medaillewinnaar Jim Slenter ziet af van deelname aan de World Police and Fire Games 2023 in Canada, WK Gravel nieuwe seizoendoel

Wielrenner Jim Slenter (27) ziet af van deelname aan de World Police and Fire Games van 28 juli tot 6 augustus 2023 in Canada. De inwoner van Vaals kan het niet combineren met zijn drukke werkzaamheden. Zijn nieuwe hoofddoel is nu de UCI Gravel wedstrijd in Valkenburg op 30 april. Daar hoopt de meervoudig Limburgs kampioen zich te kwalificeren voor het UCI Wereldkampioenschap Gravel, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Veneto, Italië.

Ruim 10.00 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenispersoneel, uit 70 landen namen van 22 tot 31 juli in Rotterdam, in 63 sportdisciplines deel aan de WPFG 2022. Het mega evenement, zeg maar de Olympische Spelen voor Overheidspersoneel vond, voor het eerst in Nederland plaats.  Jim Slenter, die zich via een trainingskamp in Portugal nauwgezet had voorbereid, beleefde er zijn finest hour als wielrenner.  

Highlight in wielerloopbaan 

Hij werd zevende in de wegwedstrijd en veroverde zilver in de mountainbike koers waar hij enkel de Spanjaard Oscar Santamaria Munoz voor moest laten gaan. “Ik heb heel wat mooie regionale koersen gewonnen. En ook enkele Limburgse kampioenschappen. Maar dat valt in het niet bij een zilveren medaille op zo’n groots en uniek evenement. Dit onbetwist het highlight in mijn wielerloopbaan”, verklaarde een dolgelukkige Slenter toen. Trots en emotie ook bij zijn familie en vrienden. Met zijn zilveren plak gaf Jim Slenter immers ook een vervolg aan de Olympische successen van zijn moeder Jolanda die in 2004, 2008 en 2012 met het Nederlandse team zitvolleybal deel aan de para olympische spelen. En in 2004 zilver en in 2008 brons won. 

In 2023 wilde Jim Slenter mogelijk nog hoger reiken tijdens de WPFG 2022. Maar na het nodige blessureleed eind 2022 en bovenal het gegeven dat hij van zijn werkgever vanwege drukke werkzaamheden geen weken vrij af kan krijgen in 2023 hebben hem bewogen om zijn focus te verleggen naar het WK Gravel. Het was veldrijder Harry Rasing uit Simpelveld die in 2022 veel Limburgse wielrenners de ogen opende met zijn kwalificatie en deelname aan het eerste WK Gravel in Veneto. 

Gravel biken is voor veel Limburgse wielrenners de nieuw heilige graal   

Gravelbiken is een relatief nieuwe discipline in de wielersport, waarbij je afwisselend op grind, zand, gras en asfalt rijdt. Het heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ook in Limburg heeft het zich in no time ontwikkeld tot de nieuwe heilige graal voor wielrenners. Als je je weet te kwalificeren rijd je in eigen klasse voor de regenboogtrui. Maar voor de start beweeg je je voor de start tussen wereldtoppers als Mathieu van der Poel, Peter Sagan, Greg van Avermaet, Zdenek Stybar of Davide Rebellin. Kortom een wereldpodium en een garant voor een onvergetelijke ervaring. 

Grand Fondo wedstijd in Valkenburg als voorlopig hoofddoel 

In 2023 kent de Trek UCI Gravel World Series maar liefst zeventien kwalificatiewedstrijden. Kwalificeren voor het WK kan door bij de beste 25 procent van je leeftijdsgroep te finishen in één van de kwalificatiewedstrijden. En Slenter hoeft niet ver van huis om een poging te wagen. Want 30 april staat de UCI Gravel Fondo wedstrijd in Valkenburg voor het eerst op het programma. “Kwalificatie tijdens die wedstrijd is mijn voorlopig hoofddoel dit seizoen”, zegt Slenter. 

.

Openingsfoto: Juul Slenter

Actiefoto: Stan Wijnhoven

Podiumfoto: Juul Slenter

.(Volgend nieuwsbericht) »