Prof. Dr. Rachel Pownall nieuwe voorzitter Raad van Toezicht buitenplaats Kasteel Wijlre

Rachel Pownall (1973) is op 14 februari 2023 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van buitenplaats Kasteel Wijlre.

Rachel Pownall volgt Kasper Donners op die sinds april 2013 lid was van de RvT, eerst als secretaris en sinds 2020 als voorzitter. Omwille van de continuïteit binnen de RvT was zijn maximale benoemingstermijn verlengd. Met de benoeming van Xander Karskens als directeur in 2022 is de buitenplaats een nieuwe fase ingegaan en de continuïteit gewaarborgd. Dit was voor Kasper Donners dan ook een gepast moment om terug te treden per 1 oktober 2022. Buitenplaats Kasteel Wijlre is hem veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet gedurende vele jaren. Zijn financiële expertise, netwerk, integriteit en hartelijke persoonlijkheid zullen worden gemist.

Met de toetreding van Rachel Pownall krijgt de Raad van Toezicht een voorzitter met een rijke wetenschappelijke en bestuurlijke loopbaan. Rachel Pownall is hoogleraar Financiën aan de Maastricht University School of Business and Economics. Ze is tevens directeur van de Executive Master in Cultural Leadership, een gezamenlijk programma van Universiteit Maastricht en de Royal Academy of Arts in Londen.

Thijs Lommen, secretaris RvT buitenplaats Kasteel Wijlre: “Rachel Pownall is een uitstekende keuze. Zij heeft begrip van de specifieke uitdagingen van een culturele instelling en kennis van kunsteducatie. In haar vakgebied (kunstfinanciering en alternatieve investeringen) heeft zij een uitstekende reputatie en ze heeft ruime ervaring op bestuurlijk gebied, ook als voorzitter. Voor de buitenplaats is bijzonder waardevol dat zij beschikt over een breed professioneel netwerk, regionaal en internationaal.”

Rachel Pownall: “Ik ben verheugd om deze nieuwe rol op me te nemen en kijk er erg naar uit om samen met het team hun visie te ondersteunen bij het cultiveren van dit verborgen culturele juweel in het hart van het prachtige Limburgse landschap.”

Naast Rachel Pownall maken op dit moment Jeanne Dekkers, Thijs Lommen en Jos Bauer deel uit van de RvT van buitenplaats Kasteel Wijlre. Eén positie is vacant. Deze zal op korte termijn worden ingevuld.

Over buitenplaats Kasteel Wijlre
Buitenplaats Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor hedendaagse kunst en natuur. De buitenplaats presenteert tentoonstellingen, projecten, events en educatieve activiteiten in het hedendaagse kunstpaviljoen Hedge House, het historische Koetshuis en de Tuinen.

www.kasteelwijlre.nl

Geopend van woensdag tot en met zondag, 11:00-17:00u
Ingang: Kasteel Wijlreweg 1, 6321 PX Wijlre

Foto en Tekst: Kasteel Wijlre Estate