Drie organisatoren van hardloopevenementen binnen Parkstad hebben vorig jaar de bewonderenswaardige stap gezet van concurreren naar samenwerken.
Het resultaat hiervan is de in het leven geroepen prestigieuze Parkstad Cup voor de snelste vrouw/man op de afstand 10 km. Door deelname aan zowel de Parelloop Brunssum, de Obvion Run Heerlen en de Viva la Vida Run Kerkrade doen deelnemers automatisch mee aan het klassement van de Parkstad Cup. Doel is hierbij om meer mensen in de regio op een gezonde wijze te laten bewegen en zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht. Tevens wil men hiermee de top van de prestatielopers in de eigen regio stimuleren om deel te nemen aan hardloopevenementen in Parkstad. De winnaars van het klassement op de afstand 10 km ontvangen een fraaie wisseltrofee. Deelnemers die aan alle drie genoemde evenementen deelnemen ontvangen verder een fraai finishershirt.

Door Stichting Limburg Athletics plus werd deze stap verwelkomt en als voorbeeld gepresenteerd in de hoop dat deze vorm van samenwerking navolging krijgt in de rest van de regio Limburg. Het klassement start op 2 april met de Parelloop in Brunssum en eindigt in september met de Obvion Run in Heerlen en als afsluiting de Viva la Vida Run in Kerkrade waar dan ook de uitreiking van de Parkstad Cup zal zijn. Wie in aanmerking wil komen voor dit klassement en het finishershirt dient dan om te beginnen aan de start te staan van de Parelloop in Brunssum.

Alle verdere informatie betreffende de Parkstad Cup is te vinden op de afzonderlijke websites van de betreffende evenementen.

Foto en Tekst: Parkstad Cup ’23