Als ze goed genoeg zijn, dan kunnen ze nog een keer worden gebruikt

Op maandag 20 maart doneerde autodealer Wealer de eerste 15 gebruikte fietsen aan de Stichting Leergeld Parkstad. Deze fietsen zijn ingezameld in het kader van een actie van Wealer. Wie bij de aanschaf van een auto een gebruikte fiets inlevert, krijgt een extra korting van 500 euro. De gebruikte (kinder)fietsen worden in een werkplaats in Heerlen, Brunssum of Kerkrade opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen die zelf geen fiets kunnen aanschaffen. De vraag naar gebruikte fietsen bij de Stichting Leergeld Parkstad is momenteel groter dan het aanbod. Om die nood enigszins tegemoet te komen, bedacht Wealer deze actie.

Fietsen hard nodig

Tiny Beenackers-Oomen is voorzitter van Stichting Leergeld Parkstad: “Wij zijn erg blij met dit initiatief van Wealer. Met deze actie kunnen wij kinderen helpen uit gezinnen die zelf onvoldoende inkomen hebben om een fiets aan te schaffen.

Nog steeds is er een ‘gat’ tussen het aantal aanvragen dat wij ontvangen en het aantal kinderen dat wij daadwerkelijk kunnen helpen. In 2022 zijn er 1.550 aanvragen voor een fiets toegewezen en er konden 906 kinderen voorzien worden van een opgeknapte fiets. De actie helpt om mensen in de schuur te laten kijken of ze nog een gebruikte fiets en liefst een kinderfiets hebben staan die wij mogen laten opknappen en doorgeven aan een kind. Als ze goed genoeg zijn, dan kunnen ze nog een keer worden gebruikt.

Fietsinzameling rechtstreeks

In Parkstad worden fietsen verkeersveilig opgeknapt in de werkplaatsen van de Stichting WerkvoorHeerlen, Betere Buren in Brunssum en de Kansenwinkel Re-cycle in Kerkrade.

De actie geldt in alle zeven vestigingen van Wealer in Limburg en loopt tot 10 april. Maar wie een fiets wil doneren buiten deze auto-actie om, kan hem altijd aanbieden bij een van deze werkplaatsen. En als u hem niet zelf kunt brengen, bel dan even met hen. Zij komen de fiets dan bij u thuis ophalen.

Tekst en foto: Wealer