KVC Oranje heeft het uitduel bij titelkandidaat Walram met het kleinst mogelijke verschil verloren: 1-0. De behoorlijk gehavende ploeg van trainer Paul van Putten was strijdvaardig, ook nadat men met een man minder was komen te staan, maar moest dus uiteindelijk het hoofd buigen voor de thuisploeg van trainer Jordy Reneerkens.

Zoals gezegd, KVC Oranje begon gehavend aan het duel. Blessures en (doordeweekse) verplichtingen elders maakten dat een aantal mannen verstek moest laten gaan. In het begin van het duel leek het erop dat oranje-wit zich moest beperken tot de achteruit. Al snel leverde dat ook kansen op voor thuisclub Walram. Ralph Cornips verscheen oog in oog met gastenkeeper Lars van der Weide. Cornips had de hoek voor het uitzoeken en koos voor de linker benedenhoek. Een prima parade van Lars van der Weide voorkwam de 1-0, ten koste van een corner weliswaar, maar die leverde vervolgens niet op voor Walram. Even later schoot Kenneth Leunissen van dichtbij in het rechter zijnet en konden de bezoekers opgelucht adem halen.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde kreeg KVC Oranje meer controle over het frivole aanvalsspel van Walram. Bij tijd en wijle kwam de ploeg van Paul van Putten ook zelf aan combinatievoetbal toe. De mooiste aanval kwam er halverwege de eerste helft. Niels Lanckohr ging de zestien binnen, ontdeed zich jonglerend op fraaie wijze van een tweetal tegenstrevers en verscheen in kansrijke positie voor het Walram doel. Lanckohr koos ervoor om, in plaats van vanuit een niet gemakkelijke hoek zelf te schieten, af te leggen op Chadney Jeukens. De inzet van Jeukens werd vervolgens geblokkeerd. Was de bal erin gegaan zou de assist van Lanckohr zijn bewierookt, nu klonk het: ,,Had maar zelf uitgehaald.”

Ging de bal van Jeukens er dus niet in, vlak voor de rust was het aan de overzijde wel raak. Doelman Lars van der Weide van KVC Oranje stond wat ver voor zijn doel, toen Kenneth Leunissen van Walram op pakweg 20 meter van de veste van de goalie in balbezit kwam. Van der Weide na afloop: ,,Ik dacht meteen: als hij maar niet heeft gezien dat ik ver uit mijn doel ben. Toen hij aanlegde wist ik meteen dat het foute boel was.” Inderdaad, het was foute boel, voor KVC Oranje dan toch. De lob-stift van Kenneth Leunissen was wonderschoon en ging over Van der Weide tegen het net: 1-0.  De treffer zou niet misstaan als doelpunt van de maand.

In de rust voerde Paul van Putten een aantal wissels door. Mede daardoor kwamen de bezoekers na de hervatting meer aan aanvallen toe. Tot direct doelgevaar leidde dat overigens niet meteen. Een volgende tegenslag kreeg KVC Oranje halverwege het tweede bedrijf te verwerken. Ralph Cornips kwam uit een duel met Lars van der Weide als winnaar tevoorschijn. Een aantal mensen aan weerszijde had in de actie van Cornips gevaarlijk spel -in de vorm van een hoog geheven been- gezien. Scheidsrechter Frank Coopmans uit Arcen zag het anders en liet doorspelen. Ruud Vanhauten  zag Cornips aanleggen om de bal in het verlaten KVC-doel te deponeren en maakte in de zestien een overtreding. Rood plus penalty voor Walram was het gevolg. Ralph Cornips legde zelf aan, schoot hard in, maar zijn inzet verdween naast de linker paal van de veste van Lars van der Weide.

KVC Oranje speelde met een man minder, maar wellicht ook door het missen van de penalty van Cornips toonde de ploeg karakter. Walram moest nu in de achteruit en leek ‘m een beetje te knijpen. Uiteraard kreeg de ploeg van Jordy Reneerkens nog kansen om het duel in de counter in het slot te gooien, maar dat liet men na. En KVC Oranje werd een aantal keren behoorlijk dreigend. De beste kans op de gelijkmaker kwam in blessuretijd. Na een aanval over links legde Scott Vienerius de bal af op Ben Vloeberghs. Diens inzet echter ging net over het Walram-doel, waardoor Kenneth Leunissen matchwinnaar bleef.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)