Twee medailles voor Limburgs jeugd op het NJK Boulder

Maar liefst 7 Limburgse deelnemers stonden op 1 april op het Nederlands jeugdkampioenschap Boulderen in Den Haag. De beste tien klimmers van de nationale competitie uit iedere categorie hadden zich voor het NJK geplaatst. Op het NJK kregen de klimmers vier boulderproblemen voorgeschoteld. Iedere boulder moesten ze binnen 5 minuten proberen op te lossen. Degene die daar in slaagt in de minste pogingen, wint de wedstrijd. De boulders worden speciaal voor de wedstrijd gebouwd en de klimmers krijgen de boulder vooraf niet te zien; ze mogen ook niet zien hoe de andere deelnemers de boulder klimmen.

Bij de meisjes U18 (geboortejaren 2005-2006) klom Bente Schiffeleers uit Sittard naar de 5e plek; de eerste boulder wist ze niet op te lossen, wat haar kostbare punten kosten; daarna herstelde ze zich. Bij de meisjes U16 (geboortejaren 2007-2008) werd Esmee Bonsen uit Geleen 4e. Een knappe prestatie, omdat ze net hersteld is van een enkelblessure. Bij de meisjes U14 (geboortejaren 2009-2010) deed Eva-Noé Peulen uit Tegelen voor het eerst mee aan het NJK. Ze genoot volop en werd uiteindelijk 9e.

Bij de Jongens U20 (geboortejaren 2003-2004) deed de Maastrichtse student Gijs Kieboom mee. De regerend Nederlands jeugdkampioen in de discipline Lead werd 5e. Bij de Jongens U18 werd Jochem Kissels uit Sittard heel knap 2e. Voor deze categorie waren de boulders extreem hard: slechts één klimmer wist bij één van de vier boulders boven te komen. Bij de Jongens U14 zagen we Tom Bonsen  uit Geleen en Bender Reijnders uit Maastricht. De twee jongens waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Bender 4e en pakte Tom de bronzen medaille.

Tekst: Erik de Lepper.

Foto: Paul Lahaye

Meer informatie: Limburg Climbing