In het Roda stadion was het iets drukker dan de voorgaande wedstrijden. In de eerste helft verspeelde Roda JC twee mooie kansen. Ado Den Haag begon de wedstrijd nog slechter dan Roda maar desondanks wist hun spits Mario Bilate de openingstreffer te maken.  Zo’n tien minuten voor rust vloerde Tyrese Asante in het strafschopgebied Roda speler Dylan Vente. Scheidsrechter Martijn de Vos vond dat Roda JC een penalty moest krijgen. Slachtoffer  en topscoorder Vente nam het strafschop voor zijn rekening en bracht de stand op 1-1. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Nils Röseler de tweede gele kaart en dat betekend rood. Keeper Moritz Nicolas wist door zijn keep-kunsten erger te voorkomen. Het bleef terecht 1-1.

 Foto Header onderschrift:  Dick Advocaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto onderschrift:  overtreding van Tyrese Asante op Dylan Vente

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto onderschrift: Dylan Vente neemt strafschop en maakt de gelijkmaker 1-1

Foto’s : Peter Trompetter Fotografie