Chevremont heeft nummer twee van de ranglijst (Volharding) thuis weten te verslaan met 4-3. Belangrijke drie punten, zeker nadat afgelopen week de KNVB ons belachelijk genoeg 2 punten in mindering had toegekend. Er moest vandaag gewonnen worden, om weg te blijven bij die vervelende nacompetitieplekken.
Chevremont begon echter niet goed, want na een slippertje van Bastin Spel kon Volharding al vrij vroeg op 0-1 komen. Ondanks het vlagsignaal van Björn Vonken, keurde de scheidsrechter de treffer goed. Luc Roex maakte al vrij snel de 1-1, op aangeven van Mirsad Huric schoot hij de bal in de benedenhoek.
Ondanks het overwicht van Chevremont en een aantal dotte van kansen, kwamen we tegen de verhouding in wederom op achterstand, 1-2. Nog voor rust hadden we de wedstrijd al kunnen kantelen. Tim Blättler was er een paar keer dichtbij en een pegel van Daniel Meijer belande via de onderkant lat weer het veld in.
In de tweede gingen we gelijk op zoek naar de gelijkmaker, echter Volharding slaat dan genadeloos toe (1-3), in een fase waarin wij de kansen kregen. Echter Chevremont toont veerkracht en via Tim Blättler komt het op 2-3 en 3-3. Beide mooie kopgoals op aangeven van Daniël Meijer en van Marvin de Meij.
Chevremont drukt dan door en dan is het Marvin de Meij, die Chevremont op sublieme manier op voorsprong schiet, 4-3. Bij één afgeslagen bal, doet Marvin net alsof hij vol gaat uithalen, maar in plaats daarvan: schiet hij de bal zeer beheerst met de binnenkant voet in de bovenhoek. Een geweldige goal en mooie comeback!
Met nog circa 15 minuten te spelen krijgt Brian Jacobs zijn 2e gele kaart en moeten we met 10 man verder. Ondanks de ondertalsituatie krijgt Thijmen van Iersel na een geweldige solo, de kans om de wedstrijd te beslissen. De doelman van Volharding redt echter en de rebound lijkt dan voor Rodney Klinkenberg, echter opnieuw weet de doelman de bal tegen te houden.
Met nog twee minuten te spelen, loopt de spits van Volharding hard door op Twan Roex. Er volgt wat duw en trekwerk en Daniël Meijer wordt er met zijn 2e gele kaart vanaf gestuurd. Een korte afkoelingsperiode is dan even nodig, waarna Chevremont met 9 spelers op het veld de overwinning niet meer weggeeft. Het was zelfs Raghmani Carli die kon counteren en de bal via de doelman op de lat zag eindigen.
Chevremont heeft nu slechts één rustdag, alvorens er a.s. dinsdag om 20.15 u wordt afgetrapt op de Kaffeberg, voor de halve finale van de beker tegen HVCH. Wij hopen dan op een veel supporters en steun, op weg naar de finale.
Bron: vv Chevremont