Edelsmid Bert Kreijen overhandigd eerste “lambertus speldje” aan Deken Nevelstein.

Circa 3 jaar geleden is op verzoek van Deken Nevelstein een stichting gevormd voor het behoud van de Lambertuskerk. Het doel van deze stichting is om een financiële bijdrage te leveren voor de continuïteit  van het kerkgebouw.  Permanent en intensief onderhoud aan het kerkgebouw zorgt ervoor dat Kerkraads belangrijkste en ooit eerste bouwwerk in de huidige staat behouden blijft voor onze stad.

Natuurlijk ontvangt het gebouw overheidssteun vanwege de cultuurhistorische waarde als monument voor onze stad. Deze steun wordt enkel verleend, als ook vanuit de plaatselijke samenleving een bijdrage voor het permanente onderhoud wordt geleverd.

Vandaar is de stichting op zoek gegaan naar grote en kleine sponsoren die bereid zijn om een bijdrage te leveren. Zo zijn er veel kerkradenaren gevonden die bereid zijn een maandelijkse donatie van € 2.50 te geven. Daarnaast zijn er een aantal sponsoren die een jaarlijks ruim bedrag aan de stichting doneren. Speciaal voor deze groep sponsoren heeft kunstenaar Bert Kreijen een bijzonder speldje ontworpen. Dit speldje, met bijbehorende oorkonde, is met slechts een oplage van 25 stuks uniek. Bert heeft het eerste speldje overhandigd aan Deken Nevelstein, en inmiddels hebben de eerste 15 speldjes hun donateur gevonden. De stichting hoopt ook voor de laatste 10 een gulle kandidaat te vinden.

Foto: Peter Trompetter Fotografie