KVC Oranje verloor het thuisduel tegen Heksenberg/NEC met 0-2. Op de zege van de bezoekers valt niets af te dingen. Het verlies van oranje-wit heeft tot gevolg dat die ploeg is gezakt naar plek tien op de ranglijst van 3B. Dat zou aan het eind van de rit betekenen dat in de nacompetitie moet worden gestreden voor klassenbehoud. Zorgelijke tijden dus in Bleijerheide.

Voor zowel KVC Oranje als de bezoekers uit Heerlerheide gold vooraf dat een driepunter zeer gewenst was, juist om die eerder vermelde, vermaledijde, nacompetitie te kunnen ontlopen. In de wedstrijd was er sprake van veel evenwicht. Het eerste echte doelgevaar kwam van KVC-aanvoerder Martijn Sangen. Hij schoot van zo’n 16 meter op de veste van gastenkeeper Kay van Eijk. De bal ging via de vingertoppen via de linker paal naast en achter. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op.

Aan de andere kant liet Emircan Cepli een afstandschot los. Dat werd een eenvoudige prooi voor thuisclubdoelman Lars van der Weide. De bezoekers kwamen niettemin op voorsprong, zij het met veel hulp uit onverwachte hoek. Bij een hoge voorzet vanaf de linker kant halverwege het veld kwam Lars van der Weide ver uit zijn doel. Bob Roberts wilde koppend terugleggen op zijn keeper. Maar omdat die uit zijn doel gekomen was ging de bal tot ontsteltenis van alles en iedereen die KVC Oranje een warm hart toedraagt in het verlaten doel: 0-1. Bij Heksenberg/NEC maalde niemand erom. In de eerste helft werd er vervolgens niet meer gescoord. Te vermelden is daarbij wel nog een volley van de mee naar voren opgerukte Ruud Vanhauten uit kansrijke, maar ook moeilijke positie, na prima diepe bal van Lloyd Vromen. De bal vloog hoog over en naast de veste van Van Eijk.

Na de hervatting leek KVC Oranje meer grip op de wedstrijd te krijgen. Er waren enkele dreigende aanvallen richting gastenkeeper Kay van Eijk, in een vorig decennium nog doelman aan de Voorterstraat. Grote kansen leverde het overigens niet op voor de ploeg van trainer Paul van Putten, mede omdat de gasten -zoals dat zo mooi heet- ‘goed stonden’.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de counters van Heksenberg/NEC gevaarlijker. Lang verzuimde die ploeg echter de ontstane ruimte te  benutten. Uiteindelijk gebeurde dat toch, toen Sven Spork met een lage schuiver Lars van der Weide in de linker benedenhoek wist te verschalken: 0-2. Daar bleef het bij, tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Giel Linke.

Heksenberg/NEC heeft met de zege een flinke stap richting klassenbehoud gezet. KVC Oranje heeft nog een aantal punten nodig om dat doel te bereiken. Over twee weken gaat men op bezoek bij een directe concurrent, FC Gulpen. Dan zal men om kans op succes te hebben uit het bekende andere vaatje moeten tappen. Je zou ook kunnen zeggen er voor eenieder ruimschoots tijd is om eens goed te ‘spiegelen’ en er vervolgens aan bij te dragen dat alle neuzen meer één kant op wijzen dan tegen Heksenberg/NEC het geval leek te zijn.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter