Prima verlopen Koningsdagviering in Heerlerheide

Met trots en tevredenheid kan en mogen Marcel Lucassen, Jan-Arnold van Gessel, Mark Kerpentier en Rien Vlek, c.q. vormende het bestuurlijke  Oranje comité van Heerlerheide, terug kijken op een prima verlopen viering van de gehouden Koningsdag donderdag 27 april jl. Dit bij gelegenheid van de 56e verjaardag van Koning Willem Alexander. Buiten zijn verjaardag was hij immers ook 10 jaar Koning der Nederlanden. Dus voldoende reden om er een leuk en prachtig Oranjefeest van te maken. Maar Heerlerheide kennende hebben ze daar geen moeite mee. Integendeel zelfs, want haar Oranje comité heeft,, zoals vaker mooi gezegd,, alles uit de kast gehaald. Dat zij daarin ook geslaagd waren mocht dan ook overduidelijk blijken.     

                                                    Zeker ook belangrijk op deze Koningsdag 2023 waren ook de weersomstandigheden in Heerlerheide  Het was droog en de zonneschijn leidde ertoe dat het aangenaam was. Reden om naar Heerlerheide te komen om Koningsdag nader gestalte te geven. Dit gebeurde dan ook. Het was op het Corneliusplein een prachtig gezicht om te kijken naar de oranje getinte kramen op de Vrijmarkt. Bovendien was het heel gezellig en alles was als vanouds weer goed aangekleed. Er was dan ook een diversiteit aan vrijmarkt spullen waar niet alleen naar gekeken werd maar ook tegen billijke prijzen van de hand gingen. Fijn toch voor hen die een kraam hadden gehuurd. Dit was ook van toepassing voor de jeugd. Maar voor hen waren ook enkele af te werken spelletjes voorhanden.

Bijzonder gewaardeerd was ongetwijfeld ook het bezoek van Heerlens burgemeester Roel Wever. Hij zag dan ook met eigen waarneming waartoe, in dit geval dus het Oranjefestijn, Heerlerheide in staat is. Een compliment waard dus. Maar de burgemeester kreeg ook een vererende taak toebedeeld. Hij mocht namelijk de uitreiking verzorgen van een welverdiende prijs van 25 euro voor de mooiste versierde vrijmarkt kraam. Kortom, het was weer The Best op Ghen Heij.

 

Uiteraard rest ook een dankjewel voor Albert Koonen voor de liveblog, Stichting Friends 4 Kids, Stichting Wijkbeheer Carisven, DJ Sari Souren en Winkeliersvereniging (BIZ) Heerlerheide.

Foto’s: Mark Kerpentier.