Op de vrijdagavond na Hemelvaart geeft klarinetensemble KleZZ een concert in Scala. Klezz is een ensemble van 15 ervaren klarinettisten, die verschillende soorten instrumenten bespelen, van de kleine es-klarinet tot de grote contrabas-klarinet. Dirigent en oprichter is Hans Hest.

Het repertoire van Klezz is gevarieerd: klassiek, jazz, pop en uiteraard ook klezmer (d.w.z. de traditionele Jiddische muziek). Gezamenlijke stukken worden afgewisseld met stukken door solisten.

Klezz heeft zijn thuisbasis in Zierikzee, Zeeland, maar in dit Hemelvaartsweekend is het gezelschap neergestreken in Zuid-Limburg. Het maakt van de gelegenheid gebruik om ook Limburgers en vakantiegangers in Limburg te laten genieten van zijn muziek.

Datum en tijd: vrijdagavond 19 mei, 19.30-20.30 uur.

Toegang: vrije gave. Aanmelden is niet nodig.