Historische lezing in HuB. door Marc Hermans: De Heiligdomsvaart van Aken


Op donderdag 1 juni van 19:00 – 21:00 uur geeft Marc Hermans een lezing over de Heiligdomsvaart in Aken in HuB. Bibliotheek Kerkrade. Deze lezing is een mooie voorbereiding voor de Heiligdomsvaart die vanaf 9 juni in Aken op gang komt.

Over de Heiligdomsvaart
Sinds 1349 worden in Aken om de zeven jaar zeer heilige relikwieën (o.a. kledingstukken van Maria en Jezus) getoond aan de gelovigen. Bedevaartgangers maken een lange tocht om tot inzicht en inkeer te komen. Ook niet-gelovigen trekken massaal op pelgrimage naar bijvoorbeeld Santiago de Compostela, maar hoe zit het nu exact met heilige plaatsen, heilige mensen en heilige dingen? Zonder de context van de vroege middeleeuwen (tijd van Karel de Grote) zijn de fenomenen van bedevaart en de verering van relikwieën moeilijk te begrijpen. Meesterverteller en amateur historicus Marc Hermans neemt u in zijn lezing graag mee naar de periode van de vroege middeleeuwen.

Ontdek cultuur met de Beleefbus Kerkrade
Deze lezing vormt een goede basis voor drie culturele bustochten op 4, 11 en 14 juni. Marc Hermans en Marc Charlier nemen je dan graag mee met de Beleefbus Kerkrade om je de cultuur in onze regio ter plekke te laten beleven. Die dag bezoek je onder begeleiding van de twee gidsen twee abdijen en de Dom van Aken. De organisatie van de Busreizen wordt gedaan door Buro Zuid-Limburg.

De prijs voor de bustocht (10-17 uur) is €37,50 inclusief koffie en vlaai bij vertrek.

Aanmelden en tickets
Aanmelden lezing HuB.
Tickets voor de lezing in de HuB. zijn gratis voor bieb-leden. Niet-leden betalen €2,50.
Aanmelden bij Bibliotheek Kerkrade e.o.:  045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl

Tickets bustocht:
Tickets voor de bustocht zijn verkrijgbaar  via www.burozuidlimburg.nl

Tekst en fotobron: https://www.hubkerkrade.nl/