Burgemeester Penn-te Strake neemt eind juni afscheid

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake neemt op vrijdag 30 juni afscheid van Maastricht met een afscheidsfeest op het terrein van de Tapijnkazerne. Een dag eerder is de extra raadsvergadering waarin de gemeenteraad en bestuurlijk Limburg afscheid nemen van de burgemeester die per 1 juli met pensioen gaat.

Cultuur staat centraal bij het afscheidsfestival van Penn-te Strake, die acht jaar lang het burgemeestersambt bekleedde. Onder andere verenigingen en organisaties waarbij zij betrokken was of waar zij een erefunctie bekleedde, zullen acte de présence geven. “Ik wilde liever geen klassieke receptie. Een laagdrempelig festival met veel muziek en een hapje en een drankje past veel beter bij me”, zegt burgemeester Penn-te Strake.

Op donderdag 29 juni is in de raadzaal de extra raadsvergadering (aanvang 17.00) waarin zij formeel afstand doet van de ambtsketen, gevolgd door een borrel in de hal van het stadhuis. Deze bijeenkomsten zijn enkel voor genodigden. Het festival op het Tapijnterrein (16.00-20.00 uur) is bedoeld voor iedereen die afscheid wil nemen van burgemeester Penn-te Strake, vandaar dat het vrij toegankelijk is.

Tekst: Gemeente Maastricht