Boekpresentatie ‘lang zullen we leven!’ Limburgse tradities en gebruiken van wieg tot graf.

Op zaterdag 3 juni zal Annie Schreuders-Derks in Klooster Wittem haar nieuwste boek presenteren: lang zullen we leven!, een boeiende beschrijving van de vele tradities en gewoontes in het Limburg van pakweg 100 jaar geleden. Allerlei gezegdes en liedjes, spreuken en symbolen komen langs, maar ook de kleding die mensen droegen, hun dagelijks eten, hun geloof én hun bijgeloof. Vele oude foto’s en kleurige plaatjes verlevendigen het geheel.


Annie heeft voor haar boek verhalen beluisterd van allerlei verschillende mensen, ze heeft oude boeken doorgespit en objecten verzameld. Haar onderzoek heeft onder andere geleid tot de opening van het ‘Museum van de Vrouw’ in Echt (zeer de moeite waard om eens te bezoeken, zie www.museumvandevrouw.nl).
De boekpresentatie is in ontmoetingsruimte Scala en begint om 11.00 uur en duurt ca. een half uur. Toegang is gratis. Na afloop bent u natuurlijk uitgenodigd om het prachtige boek van Annie Schreuders te kopen. Het kost € 34, 90.

Kloosterboekwinkel Wittem
Wittemer Allee 34
6286 AB Wittem
www.kloosterwittem.nl