Geslaagde zijspan/trike evenement in Heerlerheide . Ouderen en mensen met lichte beperking straalde intens

Hoe anders waren dit jaar 2023 op zondag 28 mei (1e Pinksterdag) de weersomstandigheden ten overstaan van verleden jaar 2022. Het betrof/betreft dan het zijspan/trike evenement in Heerlerheide. Voor de organisatie was het in 2022 een moeilijke beslissing om, gezien de slechtere weersomstandigheden, dit evenement wel of niet door te laten gaan. Dit gezien ook de vele afzeggingen vooraf. Toch werd door de organisatie/Mark Kerpentier het besluit genomen om het evenement door te laten gaan. Mark Kerpentier weet zich nog te herinneren dat het niettemin een goed besluit is geweest. De rit werd geheel uitgereden  in, jawel hoor, met 90% droog weer met zelfs af en toe een zonnetje erbij.

Mark Kerpentier was dan ook hartstikke blij, evenals alle kanjers die de rit hebben meegereden. Kortom, het was een boven de beste evenement.

Dit jaar waren de weersomstandigheden van een ander kaliber in de goede zin van het woord dus. De zon heeft het evenement verwent en doen stralen. Prachtig toch. Het was weer een opkomst als vanouds met in grote getale verschenen bikers, uit binnen en buitenland. Zij hebben immers het hart op de goede liefdevolle plaats. Wat een mooie dag met lachende genietende lieve mensen. Er waren ook veel fotografen aanwezig, die al die stralende mensen hebben vastgelegd. Zo fijn. Mooi herinneringen dus van deze speciale dag voor oudere mensen en mensen met een lichte beperking. Een betere en mooiere dag kon de organisatie zich niet wensen want alles was perfect gelopen.

Het begon al op het Corrneliusplein waar de bikers met hun ronkende motoren voor de start bijeenkwamen. De ene motor nog mooier dan de andere. Kijk liefhebbers konden dan ook hun hartje ophalen. Een geweldig gezicht op het Corneliusplein. Helaas was er toch een gemis bij de vele deelnemende ouderen. Het betrof dan de op 94 jaar in zijn brandend appartement in Heerlerheide omgekomen Theo Peeters. Hij was een geweldige lieve man met een super positief hart. Hij zou immers voor de 6e maal de rit meemaken. Maar dit was hem helaas niet meer gegeven, maar zal altijd bij de organisator Mark Kerpentier, de bikers en de deelnemende ouderen/en mensen met een lichte beperking in gedachte blijven.

Mijn enorme dank dus aan iedereen, werkelijk iedereen zonder met naam en toenaam te vermelden (dan wordt ook niemand onbewust vergeten) die meegeholpen hebben om deze jaarlijkse waardevolle dag te realiseren. In een woord toppie dus en….tot volgend jaar 2024 dus.

Foto’s: Callie Steijaert