Bepaalde kanker soorten kunnen voorkomen worden. HPV-vaccinatie in Zuid-Limburg voor jongeren van 19-26 jaar

Afspraak maken

Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 en heb je nog geen of pas één HPV-vaccinatie gehad? Dan ontvang je in 2023 per post een uitnodiging. Na het ontvangen van de uitnodiging maak je een afspraak via www.hpvafspraak.nl of bel je naar het telefoonnummer in de uitnodiging. Tussen de 2 vaccinaties moet minimaal 5 maanden inzitten, houd hier rekening mee bij het inplannen van de tweede prik.

HPV-informatielijn Zuid-Limburg

Heb je vragen over het HPV-virus, de vaccinatie of wil je graag jouw twijfels bespreken? Neem dan contact op met de HPV-informatielijn Zuid-Limburg. Ook voor praktische vragen over jouw afspraak of de locatie kun je hier terecht. Onze collega’s staan van maandag t/m vrijdag tussen 8.30-17.00 uur klaar om je verder te helpen.

088 – 8805005 – Optie 3

Voor wie is de prik?

19- t/m 26-jarigen

In 2023 staat de HPV 18+ vaccinatiecampagne centraal. Jongeren die zijn geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 worden uitgenodigd voor een HPV-vaccinatie. Het gaat hierbij om mannen die nog niet eerder zijn uitgenodigd en vrouwen die geen of maar 1 HPV-vaccinatie hebben gehad. Deze groep krijgt tijdens deze éénmalige inhaalcampagne in 2023 de mogelijkheid zich kosteloos te vaccineren. De meeste jongeren die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen per post een uitnodiging. In de uitnodiging staat uitleg over het maken van een afspraak. Heb jij op 15-02-2023 nog geen uitnodiging ontvangen, maar behoor jij wel tot de doelgroep? Neem dan contact op met de HPV-informatielijn Zuid-Limburg (088 – 8805005 – Optie 3).

Andere leeftijdscategorieën

Voor kinderen onder de 18 jaar behoort de HPV-vaccinatie tot het jaarlijkse Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM. Zij vallen niet onder deze inhaalcampagne. Het HPV-vaccin werkt namelijk het best wanneer je nog niet met het virus besmet bent geraakt. Daarom krijgen meisjes en jongens vanaf 2022 al een uitnodiging voor de vaccinatie in het jaar dat ze tien worden. De kans is groot dat ze dan nog niet besmet zijn.

Ben je 27 jaar of ouder en wil je je graag vaccineren tegen HPV? Ook dan maak je geen onderdeel uit van deze inhaalcampagne in 2023. Maar je kan wel via je huisarts een afspraak maken voor een HPV-vaccinatie. Je moet deze vaccinatie dan zelf betalen.

Heerlen (In de Cramer) | vaccinatielocatie