Discovery Museum trekt de (Eu)regio in en trakteert inwoners ter ere van 25-jarig jubileum

Kerkrade, 6 juni 2023 – Discovery Museum trekt vanaf 24 juni 2023 de provincie Limburg in (en de grens over) ter viering van het 25-jarig jubileum van het museum. In 2023 is het 25 jaar geleden dat het museum op het Museumplein in Kerkrade de deuren voor bezoekers heeft geopend; op 13 juni 1998 kwamen de eerste bezoekers over de drempel. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum brengt Discovery Museum vanaf 24 juni een aantal van haar activiteiten náár de bezoekers toe. Als dank voor het trouwe bezoek de afgelopen kwart eeuw trakteert het museum op leuke activiteiten – denk aan  workshops en experimenten, zoals die ook ín het museum worden uitgevoerd – waar mensen gratis aan deel kunnen nemen. Die activiteiten vinden plaats bij de Discovery Bus, die in het laatste weekend van juni en het eerste van juli on tour gaat en 6 Limburgse steden aandoet. Ook in Aken kunnen mensen deelnemen aan activiteiten. Het museum duikt bovendien ook op andere, verrassende manieren op in het straatbeeld van Limburg, maar dat mag iedereen zelf gaan ontdekken!

Discovery on tour!
Op 24 juni start de Discovery Bus met haar tour door Limburg. Als eerste staat de bus natuurlijk in de bakermat van het museum: Kerkrade. Van 10.00 tot 17.00 uur is de bus te vinden op de Markt. Om 10.30 uur geven burgemeester Petra Dassen en kinderburgemeester Madée Buck het officiële startschot voor de feestelijke jubileumactiviteiten. De rest van de dag worden er regelmatig science shows met spannende experimenten gegeven, kunnen bezoekers meedoen aan een technische workshop en luisteren naar een “silent lezing”. Deelname is gratis. Op 25 juni reist de bus door naar de Markt in Maastricht en de Bongerd in Heerlen. In het eerste weekend van juli staat de bus op zaterdag in Sittard, voor het carnavalsmonument, en op zondag op het Munsterplein in Roermond en op het Flujasplein in Venlo. Op 23 en 24 juni is Discovery Museum ook in Aquis Plaza in Aken te vinden. Daarnaast zal Discovery museum in een aantal steden, waaronder Weert, bezoekers ook nog met 3D-straattekeningen de wereld om hen heen laten ontdekken. Het complete programma is te vinden op discoverymuseum.nl/ontdekjewereld.

Zo’n 2 miljoen bezoekers sinds 1998
Discovery Museum laat haar bezoekers al 25 jaar zien wat de invloed van wetenschap en techniek op ons dagelijks leven is. Waar het ooit begon met het tonen van de industriële geschiedenis van de provincie Limburg, is het museum sindsdien geëvolueerd tot een interactief belevenismuseum. Hier ontdekken jong en oud(er) samen al doende hoe de wereld werkt en hoe de aarde, ons leven en onze cultuur veranderen met wetenschap en techniek als drijvende krachten. In die 25 jaar hebben zo’n 2 miljoen bezoekers de drempel van het museum gepasseerd om de wereld van wetenschap en techniek – die zich razendsnel ontwikkeld – te ontdekken. Als motto heeft het museum dan ook #ontdekjewereld aan de jubileumweek gehangen. Dat is wat bezoekers – sinds 1998 al zo’n 2 miljoen – dagelijks in het museum doen en wat Discovery Museum ter gelegenheid van het jubileum ook op verschillende manieren naar de mensen toe brengt.

Ouderwets entreetarief
Wie het museum zelf (nog een keer) wil ervaren kan in de jubileumweek terecht tegen een speciaal gereduceerd tarief. Toen het museum de deuren opende, was het eurotijdperk nog niet aangebroken en betaalde je het kaartje dus nog in guldens. Het toen geldende tarief van 8 gulden is vertaald naar de huidige valuta; tijdens de jubileumweek van 24 juni t/m 2 juli 2023 betaalt iedere bezoeker 8 euro voor een kaartje (normaal is dat 16,50 euro voor volwassenen en 13,50 euro voor 5 t/m 17 jaar, 0 t/m jaar: gratis).

Tekstbron en meer informatie