Zaterdagmorgen werd op een ludieke manier door de kinderburgemeester en haar junior raadsleden het logo van de Martin Buberschool onthuld en de lokatie van de nieuwe school bekend gemaakt. De school wordt de eerste drie jaar ondergebracht in het gebouw aan de Markstraat 6,  waar de sociale dienst tot 2020 gezeteld was.

De nieuw plek voor het middelbaar onderwijs blijft met een aantal eerste klassen drie jaar in het zogenaamde Activerium pand gevestigd. Daarna, zal volgens een trotse wethouder Jo Schlangen verhuisd worden naar een definitieve huisvesting  in een bestaand gebouw in het centrum van Kerkrade. Het is volgens Schlangen de bedoeling dat de Martin Buber school gaat groeien naar een volwaardige middelbare school met niet minder dan 900 leerlingen.


Foto en Tekst: Peter Trompetter