Koning 2023 van Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade

Zondag jl. 11 juni 2023 hield de Haanraadse kruisboogschutterij St. Hubertus haar jaarlijkse koningsvogelschieten. Klokslag 16:00 uur onder een stralende zon werd het openingsschot verricht door wethouder Alexander Geers. Daarna is het traditiegetrouw de beurt aan de koning van het afgelopen jaar Leroy van Balkom om de strijd te openen.

De schutter met grootste trefzekerheid en dito controle over zijn zenuwen bleek ditmaal John Rouschen te zijn! Hij was het die in de 20ste ronde het laatste restje van de vogel met de 75ste treffer naar beneden haalde!
Op bovenstaande foto wordt de dolgelukkige koning John Rouschen door John Prevo gehuldigd en door de adjudanten voorzien van het fonkelende koningszilver onder het toeziend oog van vele belangstellenden! 

Bij het koningsschieten van de sjutse vrung op zaterdag 10 juni was het Chris Burtscheid die aan het langste eind trok door de laatste restjes van de vogel naar beneden te halen.

Foto en Tekst: Peter Trompetter