Meer dan 280 overbodige fietsen gedoneerd voor kinderen in Zuid-Limburg

Tijdens de grote inzamelingsactie van overbodige gebruikte fietsen op zaterdag 10 juni jongstleden in Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen zijn ruim 280 fietsen ingezameld, waaronder veel kinderfietsen. De inzamelingsactie heeft daarmee de stoutste verwachtingen overtroffen. De fietsen worden verkeersveilig opgeknapt in de fietsenwerkplaatsen in elke regio. Van daaruit worden zij via de Stichting Leergeld verstrekt aan kinderen van gezinnen die zelf geen fiets kunnen betalen. Zij kunnen hierdoor ook meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes met buitenschoolse/ sociale groepsactiviteiten en met sport- en cultuuractiviteiten. En ze kunnen natuurlijk op de fiets naar school en gewoon buiten fietsen. “Het is wel heel mooi dat deze dag zoveel heeft opgeleverd” aldus Tiny Beenackers, voorzitter van de Stichting Leergeld Parkstad “de behoefte aan kinderfietsen is groot. We hebben het echt over aanvragen voor honderden fietsen”.
Compliment
Allereerst past bij dit resultaat een geweldig compliment voor de gul gevende inwoners van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen! Gelukkig zijn er nog steeds veel mensen die bereid zijn te delen met anderen.
Maar ook de medewerkers van de fietsenwerkplaatsen verdienen een compliment. Zij besteedden deze zaterdag in tropische temperaturen hun vrije tijd aan deze inzameling.
En niet in het minst heeft een goede samenwerking met de ANWB en Zuid Limburg Bereikbaar het mogelijk gemaakt dat we dit resultaat in Zuid Limburg konden bereiken.

Fietsen zijn nog steeds welkom bij één van de inzamelpunten
Inwoners die alsnog een overbodige fiets willen doneren kunnen die afgeven in een fietsenwerkplaats. De adressen zijn te vinden op www.maakdebeweging.nl/doneer-je-gebruikte-fiets . En als je de fiets niet zelf kunt brengen, komen ze hem bij je ophalen Deze fietsenwerkplaatsen zijn van cruciaal belang om het fietsenplan van Leergeld te kunnen realiseren. Alle ingeleverde fietsen worden hier opgeknapt en veilig gemaakt zodat ze weer prima gebruikt kunnen worden door andere kinderen.

Foto en Tekst: Stichting Leergeld Parkstad