Een tentoonstelling in Scala

Het decoratieve bloemetje dat Marlies Gulikers altijd achter haar naam zette, groeide uit tot schilderkunst. Marlies’ passie, fantasie en intuïtie komen tot leven in haar kleurige en tot het hart sprekende schilderijen. Met het aanbrengen van structuur in haar schilderijen, ontwikkelde Marlies een geheel eigen stijl. Haar werk kreeg hierdoor diepgang en levendige zeggingskracht. 

Annemarie Gulikers is geboren en opgegroeid in Wittem. Als kind genoot ze enorm van de natuur. Samen met haar interesse voor filosofie en levensbeschouwing vormt haar liefde voor de natuur de inspiratie voor haar gedichten. Ze probeert de grote en kleine dingen des levens met weinig woorden in treffende beelden te verwoorden.

 

In 2015 ontmoetten Marlies en Annemarie elkaar op een kunstenaarscontactdag. Onder de indruk van elkaars werk, ontstond hier een mooie samenwerking. Beeld en woord vloeiden samen en zo is ieder schilderij nu vergezeld van een bijpassend gedicht. Schilderij en gedicht vinden elkaar in een nieuwe dimensie. 

GULIKERS GULIKERS  

EENZELFDE NAAM 

TWEE GEZICHTEN 

MET SCHILDERIJEN EN GEDICHTEN 

Van 1 tot  en met 9 juli is er een tentoonstelling van het werk van Marlies Gulikers in Scala – de ontmoetingsruimte van Klooster Wittem.

Tijdens de twee weekenden, 1/2 juli en 8/9 juli zijn Marlies en Annemarie beiden aanwezig. 

U kunt dan een envelop kiezen met een gedicht, dat Annemarie aan u voordraagt.

Foto en Tekst: Klooster Wittem