Merckelbagh kon opnieuw niet tot scoren in Most

Heerlen – Terwijl de meeste ogen waren gericht op het TT Circuit van Assen reisde Milan Merckelbagh naar Tsjechie. Op het Autodrom Most werd de derde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft. Net als vorig jaar verliep de wedstrijd erg moeizaam en kwam de Limburger niet tot scoren. De zege ging naar gastrijder Oliver Max Bayliss,

Trainingen:
Op vrijdag en zaterdag wordt er gewerkt aan de juiste afstelling van de Yamaha. In de vrije trainingen weet Milan het tempo te bepalen om deze omhoog te gooien tijdens de kwalificatie. De Limburger weet zijn tijden te verbeteren en hij kan zich als dertiende te kwalificeren inclusief drie wild-card rijders met WK ervaring. De beide races op zondag mag Milan vanaf de vijfde startrij aan de wedstrijden beginnen.

Wedstrijden:
De eerste race begint heel goed voor de student die zich snel de top tien in weet te sturen. In de tweede ronde gaat het echter mis en de coureur komt ten val. De schade valt op enkele blauwe plekken en pijnpunten mee. Het Hertrampf Yamaha Racing Team heeft echter wat werk te verzetten om de machine te herstellen voor de tweede race van het weekend.
Dankzij de inzet van het team kan Milan de tweede race van start gaan. Hij komt opnieuw goed weg nadat de startlichten uitgaan. In de top tien rijdend is er echter in incident waardoor de wedstrijdleiding met een rode vlag de race stop. Er volgt een herstart met race over negen ronde maar ook deze kan niet worden volbracht. De start is weer goed en Milan rijdt op een knappe zesde plaats wanneer er een machine stuk gaat en olie lekt waardoor er opnieuw een rode vlag volgt en niet meer verreden zal worden.

Uitslagen IDM #3; Most, Tsjechie
Race 1
1. Oliver Max Bayliss Aus Ducati
2. Melvin van der Voort NL Yamaha
3. Twan Smits NL Yamaha
4. Andreas Kofler A Yamaha
5. Michal Prasek CZ Triumph
DNF. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2:
1.
2.
3.
4.
5.

Tussenstand na 3 wedstrijden:
1. Twan Smits NL Yamaha 110
2. Melvin van der Voort NL Yamaha 79
3. Andreas Kofler A Yamaha 78
4. Luca de Vleeschauwer B Kawasaki 53
5. Thomas Gradinger A Yamaha 49
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha 37

Volgende keer:
Het kampioenschap keert terug naar Duitsland want op 22-23 juli worden de punten verdeeld op de Schleizer Dreieck.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Milanmerckelbagh.com / Dino Eisele