Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 3 tot 7 juli worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het Instrument Landing System te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte in de omgeving van de vliegbasis vliegt om de metingen uit te voeren.

Het meetvliegtuig kalibreert de zogenoemde Instrument Landing System door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis meerdere malen te benaderen. Deze vluchtdate wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond. Voor dit soort vluchten kan een lasertracker worden gebruikt als extra sensor voor inbedrijfstellingsinspecties of wanneer de GPS-omstandigheden slecht zijn..

Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifieke kalibratievluchten worden gebruikt om de correctheid van de Instrument Landing System te garanderen en vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken. 

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

Tekst en foto