25e Editie “Festival des Arts” Rimburg, zondag 2 Juli van 11.00 -17.00 uur

In 1997 vond de eerste editie van het Festival des Arts plaats in Rimburg. Ontstaan als “grapje” met een pilsje aan de ”theek” in Gemeenschapshuis café “D’r Eck”. Aldaar ontstond destijds in een gesprek tussen Kunstenaar Ger Groeneveld en Sjef Konings – beiden woonachtig te Rimburg – het idee voor een kunstmarkt. Het grapje nam al snel serieuze vormen aan, er werd een Stichting in het leven geroepen en met medewerking van andere enthousiastelingen was de eerste Zondag in Juli als vaste dag voor het kunstfestival geboren.

Nu 26 jaar later, vindt zondag 2 juli de 25ste editie plaats. Intussen is het stokje van de organisatie in de loop der jaren overgedragen aan diverse andere mensen uit het dorp, nu al jaren onder leiding van Linda, Bianca en Rob samen met, door en voor dorpsbewoners van Rimburg en andere belangstellenden.

 

Deelnemende (kunst)enaars

Uiteindelijk kan een festival als dit alleen maar plaatsvinden als het gedragen wordt door de deelnemende kunstenaars die met enthousiasme vanuit allerlei windstreken komen, momenteel uit Nederland, België en Duitsland. Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de “doorgewinterde” deelnemers als “nieuwe” deelnemers. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in Rimburg, parel van de gemeente Landgraaf. Diverse kunstvormen worden geëxposeerd zoals keramiek, schilderkunst, sieraden, viltkunst, fotografie, digitale kunst en meer.  

 

Méér dan kunst

Daarnaast is het Festival des Arts meer dan kunst alleen, er zullen tijdens deze dag meerdere muzikale en culturele optredens op het parcours  plaatsvinden. Dit jubileumjaar zijn er optredens van “Koor Voyage”, folklore dansgroep “De Foekepot”, steltlopers, levend standbeeld “Janneke”, strijkorkest “Viva Musica”, een straatartiesten duo, een authentiek orgeltje, live looping artiest “Moris Muzic” en “Toin Crutzen”, die je met zijn kristallen bol een magisch momentje laat beleven.

 

Sociale aspect centraal

De organisatie hoopt u te mogen begroeten op 2 juli aanstaande. Uiteraard kunt u op het gezellige terras van Gemeenschapshuis/café  d’r Eck terecht voor een drankje en een versnapering. Een dag vol kunst, cultuur, muziek en vooral ook gezelligheid en verbinding, omdat vele mensen het festival jaarlijks als vaste basis gebruiken om heerlijk bij te kletsen met dorpsbewoners, vrienden of familieleden.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar www.festivaldesarts.nl.

Foto en Tekst: Visit Zuid- Limburg