Het levenselixer van de 100-jarige Anna Goffin-Van Laar: “geniet van elke dag”

Het geheim van het ouder worden heeft de 100-jarige Anna Goffin- Van Laar niet. Ze hield zich louter fit door elke dag het huis van onder tot boven te poetsen. Zoon Ed Goffin laat weten, dat zijn moeder een “poetsfiemel” had. “Wellicht is mijn moeder zo oud geworden omdat ze een zorgeloos leven heeft gekend. Ze was tot 95 jaar een levensgenieter en heeft altijd van het leven genoten”.
Anna Goffin-Van Laar werd in verpleeghuis Bergweide, -waar ze inmiddels vijf jaar verblijft, -persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Roel Wever uit Heerlen. Ze heeft wel een Kerkraadse Roots. Anna Goffin werd op 29 juni 1923 geboren in de Pannesheiderstraat in Bleijerheide. In 1950 trad ze in het huwelijk met Hans Goffin. In 1956 werden hun zoon Ed Goffin geboren. Hoewel haar man als hoofdopzichter op de Domaniale Mijn een zeer goede boterham verdiende, heeft ze jaren gezorgd voor haar eigen inkomen. Ze was  tot de geboorte van Ed werkzaam bij haar zwager Sjeng Curfs, die directeur was van het Artifex confectie atelier aan de Kokelestraat. Daarna werkte ze van huis uit met het naaien van kleding. Het gezin Goffin heeft van 1956 tot 2006 in de Lemperstraat gewoond. Daarna verhuisde het echtpaar naar de Wienrank aan de Wijngracht. In 2009 overleed haar man op 85-jarige leeftijd. Zijn overlijden was voor haar  een groot gemis, maar ze kijkt dankbaar terug naar een onvergetelijke tijd van de kroegentocht met de drie dolle dagen in Bleijerheide,  -de luxe vakantiereizen naar Italië en Oostenrijk en het onbekommerd leventje. Ze is ook een tikkeltje ijdel: het haar moest ten alle tijden perfect gekapt zijn. Ook aan de kleding stelde ze hoge eisen. Tot 95 jaar reisde Anna alleen met de bus naar Aken om bij exclusieve boutique’s kleding te kopen.
Ed Goffin: “ moeder hield van goud, maar heeft ook een hart van goud. Ik ken haar alleen als een altijd vrolijk en optimistisch mens. Dat maakt mijn moeder bijzonder. Helaas is de dementie verergert en heeft zij een besef meer van de alledaagse dingen.  Maar gelukkig beseft ze nog wie wij zijn”. Anna Goffin werd op haar verjaardag door het personeel van verpleeghuis Bergweide in de watten gelegd.
Foto: Peter Trompetter Fotografie