Het is een mondvol: MedLim Matchmaking & Fast Track Acceleration Program. Je zou het ook de ‘Limburgse talentenjacht voor internationale Med-tech startups’ kunnen noemen. Speciaal opgezet om startups die baanbrekende, innovatieve MedTech technologieën ontwikkelen te ondersteunen en goed op weg te helpen.

Eén van de partijen achter MedLim is Medtronic, onder andere gevestigd op de Brightlands Maastricht Health Campus. De onderlinge lijntjes zijn kort. Slim samenwerken is het devies: óók binnen MedLim. Simpelweg omdat Medtronic en Brightlands – plus de andere partners van MedLim: LIOF, Rabobank, Medace en Imec.Istart – vergelijkbare ambities hebben: potentieel baanbrekende producten en vindingen de kans geven om te optimaliseren zodat ze wellicht ooit daadwerkelijk het verschil gaan maken.

Karlijn Thijssen

Karlijn Thijssen is (onder andere) programmaleider MedLim binnen Medtronic: ‘In het voorjaar van 2023 organiseerden we MedLim alweer voor de derde keer. Maar liefst 87 startups uit tal van verschillende landen meldden zich aan. Elf geselecteerde start-ups deden uiteindelijk mee aan het accelaratieprogramma van vier weken in mei.’

Karlijn vertelt in de nieuwe glossy van Brightlands Maastricht Health Campus, wie zij is en over de twee innovatieprogramma’s binnen Medtronic waar zij verantwoordelijk voor is: Innovation Accelerator Medtronic en MedLim.