Hans Kockelkorn en Liesbeth Ploum uit Kerkrade 60 jaar getrouwd

Vandaag,  24 juli is het precies 60 jaar geleden, dat Hans Kockelkorn en Liesbeth Ploum in het gemeentehuis in Kerkrade voor de wet trouwden. Het is gewoonlijk  dat de burgemeester de 60-jarige huwelijken bezoekt.  Maar Petra Dassen geniet van haar welverdiende vakantie op dit moment.  Wethouder en locoburgemeester Jo Schlangen gingen namels haar het echtpaar feliciteren.

 

Hans en Liesbeth konden elkaar al heel lang via een grote en vaste vriendengroep. Om precies te zijn in 1956. Hans was toen 17 jaar en Liesbeth was toen amper 15. Hans had meteen een oogje op Liesbeth. De ouders vonden het niet goed dat zij tieners verkering hadden.  Van liefde was in eerste instantie geen sprake, maar ze waren wel vanaf de eerste ontmoeting onafscheidelijk. Op 24 maart 1963 werd voor de wet getrouwd en op 27 augustus van dat jaar was het kerkelijk huwelijk. Hans en Liesbeth betrokken een woning aan de Burgemeester Savelberglaan waar ze 56 jaar van hun leven hebben gewoond. Hun zonen werden in 1964 en 1970 geboren. Het echtpaar heeft een kleindochter en een kleinzoon. Hans heeft van 1959 tot 1972 in de steenkolenmijn Julia gewerkt. Vervolgens werkte hij 25 jaar bij de Sociale Werkplaats Licom. Liesbeth heeft tot aan de geboorte van haar oudste zoon bij bakkerij Odekerken (Math Heijenrath) als winkelbediende gewerkt. Later was hij 17 jaar bij Debetz meubelen in dienst. Hans en Liesbeth kunnen genieten van alle sporten en pikken geregeld bij mooi weer een terrasje op de Markt. Dat Liesbeth een sociaal mens is blijkt wanneer zij boodschappen gaat doen en weleens twee uur wegblijft. Haar antwoord is dan: “dat krijg je als ze veel mensen in je kennissenkring hebt!”

Van harte gefeliciteerd

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie