Rond 14 juli ging de vernieuwde website van het waterschap wachtnietopwater.nl online. Het wordt dé website waar inwoners van Limburg terecht kunnen voor alle informatie over wateroverlast. Dat blijkt uit gesprekken en het inwonersonderzoek dat begin 2023 is uitgevoerd in opdracht van het Programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg (WRL). Bijna alle respondenten gaven aan dat zij meer informatie van hulpverleningsdiensten en overheid willen hebben over hoe zij zich kunnen voorbereiden op noodsituaties door (extreme) wateroverlast. Voor de website zijn diverse tips aangedragen door bewoners die getroffen zijn door de watercrisis. Zij weten immers als geen ander welke info relevant is en gemist werd in 2021. Wachtnietopwater.nl wordt de komende tijd verder uitgebouwd en aangevuld op basis van behoeften van de inwoners. Ook wordt samengewerkt met waterklaar.nl om naar elkaar door te verwijzen en elkaar te versterken. Wethouder Wiel Schleijpen: “Afgelopen juni hebben we weer gemerkt hoe snel het kan gaan met water! Je kunt er maar beter zo goed als mogelijk op voorbereid zijn. Deze website helpt daar met tips zeker bij”.

Bron