Vandaag 30 juli vieren Albert en Lies Hummel-Stevens dat zij 65 jaar geleden in het huwelijksbootje stapte.

 In 1955 liep ze met haar vriendin Gertie Tillemans een rondje om de post in Kerkrade. Daar heeft ze toen ook Albert Hummel ontmoet. Het klikte meteen en de verkering verliep voorspoedig. Op 30 juli 1958 werd voor de wet getrouwd en op 12 september 1959 voor de Catharina kerk Holz. Het echtpaar kreeg twee kinderen en zijn grootouders van drie kleindochters.
Albert Hummel heeft 17 jaar als ondergronds mijnwerker gewerkt. Na de mijnsluiting heeft hij 25 jaar bij Stork gewerkt. Lies heeft 14 jaar bij Massop en bij de huishoudelijke diens bij de gemeente Kerkrade gewerkt . Ook was ze 25 jaar in dienst van bejaarden en verzrgingstehuis Vroenhof.
Het 65-jarig echtpaar genieten van het leven. Tweemaal per jaar wordt een vakantie geboekt, ze pikken geregeld een terrasje en gaan als het weer het toelaat een wandelen in het mooie heuvelland. Ook houden ze hun lichaam in conditie met zwemmen, volleybal en ouderen gym. Lies gaat eens per week een uurtje naar de Yogales. Het geheim van hun huwelijk is geven en nemen maakt dat we in verbinding blijven met elkaar.