65 jaar huwelijk voor Peter & Louise Theraudin – Vroomen

60 jaar getrouwd parkstad actueel

Peter (Piet) en Louise (oma Wies) Theraudin- Vroomen

Op zondag 13 augustus was het precies 65 jaar geleden dat de 90-jarige Peter (Piet) en Louise (oma Wies) Theraudin- Vroomen (88 jaar) de eeuwige trouweed aflegde in het raadhuis in Kerkrade. Wethouder Roland kwam het briljanten echtpaar persoonlijk feliciteren.

Piet Theraudin heeft bloed van Letland door zijn aderen stromen. Zijn vader is vóór de 1e wereldoorlog vanuit Letland naar Kerkrade gevlucht en is op de Domaniale  gaan werken. Maar dat terzijde. Piet was de jongste zoon van het gezin en van beroep timmerman. Als zodanig kwam hij in 1951 bij huize Vroomen aan de Bleijerheiderstraat terecht om timmerwerk te verrichten. “Om precies te zijn moest ik deuren afhangen en de plinten vervangen”, weet Piet te vertellen. Plots staat hij oog in oog met Louise Vroomen, die een emmer met water naar boven wilde brengen. Als een ware gentleman liep Piet met de emmer water de trap naar boven. Op het portaal van de eerste verdieping bedankte Louise vriendelijk voor de hulpvaardigheid van de timmerman. Met pretoogjes zei Piet: “ toen ik die knappe meid aankeek was ik op een slag verliefd”. Ook Louise kreeg een klik. Sind die dag van het jaar 1951 is het stel onafscheidelijk.  Louise was enig kind en wilde dolgraag lerares worden. Maar zoals in die tijd gebruikelijk was, moest ze voor de huishouding en voor haar ziekelijke moeder zorgen. Piet heeft er alles aan gedaan om zijn gezin een zorgeloos leventje te bieden. Pap kluste zodoende soms bij, laat dochter Ien weten. Zijn hobby was meubels maken. Louise was jarenlang lid van het dames kerkkoor Lambertus. Ook staan de vele vakanties naar Oostenrijk als mooie herinneringen in het geheugen gegrift en werden regelmatig treinritten door Nederland gemaakt. Vaak werd dan ook Venray aangedaan waar

een deel van de familie woonachtig is.

60 jaar Parkstad Actueel
Peter (Piet) en Louise (oma Wies) Theraudin- Vroomen met Wethouder Roland

 

 

Onvergetelijk was toen kleinzoon Ruben Heltzel in 2017 stadsprins van Kerkrade werd. Maar het hoogtepunt was toen Piet van Beek  met zijn kleinzoon Ruben als piloot over Kerkrade mocht vliegen en Louise naar hun zag zwaaien.

Welgevraagd laat Piet weten dat het geheim van het 65-jarig huwelijk nemen en geven is. In goede en slechte tijden. Het echtpaar heeft tot 2021 zelfstandig in het Mucherveld en in de Norbertushof gewoond. Het echtpaar heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en vele andere dierbaren waar men zeer trots op is en die hen nog regelmatig bezoeken.

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie