RODA JC NEEMT DOELMAN KOEN BUCKER OVER VAN HERACLES ALMELO

Koen Bucker Parkstad Actueel

Koen Bucker

Roda JC Kerkrade heeft met Heracles Almelo een overeenstemming bereikt over de transfer van Koen Bucker. De doelman tekent in Kerkrade een contract voor de duur van twee seizoenen met de optie voor nog één seizoen.

De 27-jarige doelman maakte op 1 december 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. Destijds speelde hij voor Jong AZ. In de zomer van 2018 vertrok de 1,98 meter lange doelman naar Heracles Almelo. Voor de huidige Eredivisionist kwam hij negentien keer in actie. Hij speelde deze wedstrijden zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie.

Op 18 oktober 2022 stond de doelman nog onder de lat tegen Roda JC in het bekerduel met Heracles Almelo. Bucker had een belangrijke rol deze wedstrijd door het stoppen en zelf benutten van een strafschop.

Rob Servais: “Koen is een typisch voorbeeld van het profiel dat wij zoeken bij een Roda-speler: hongerig en met doorgroeimogelijkheden. Daarnaast is Koen een goede lijnkeeper met veel lengte. Daarom zijn we blij dat we hem voor een langere periode kunnen vastleggen.”

Foto en Tekst: Roda JC