In Slenaken zamelt Green Balance Boutique geld in om Afrikaanse sloppenwijkatleten te steunen

green balance boutique parkstad Actueel

Het is ondenkbaar dat sporten in Nederland niet toegankelijk is, maar in sommige delen van de wereld is dit de harde realiteit. Daarom startte Jackie Faye uit Maastricht het goede doel She Can Tri.

She Can Tri biedt sport- en leiderschapskansen voor vrouwen die getroffen zijn door oorlog en armoede. Ze ondersteunde eerder de topatleet van Afghanistan bij het afronden van de Ironman 70.3 Wereldkampioenschappen van vorig jaar en ondersteunde de eerste triatleet van Afghanistan.

Voor hen is het doel niet alleen om voor zichzelf iets te bewijzen. Ze bewijzen aan hun land dat vrouwen geweldige dingen kunnen bereiken als ze er hun zinnen op zetten. Zowel op en naast het veld. Ze laten zien dat mannen en vrouwen gelijk zijn.

-Jackie Faye, She Can Tri

Ze werken nu in Kibera, Kenia, de grootste stedelijke sloppenwijk van heel Afrika. Het doel van dit jaar is Ironman 70.3 Rwanda. Op 24 september om 10.00 uur geeft Jackie een speciale fitnessles in de Green Balance Boutique in Slenaken om meer bekendheid te krijgen en fondsen te werven voor Team Kibera. Vanaf 16.00 uur staat er een BBQ voor leden op het programma, waar ze zal vertellen hoe sport haar leven heeft veranderd en waarom het belangrijk is dat elk meisje en elke vrouw kansen krijgt op en naast het veld.

Feiten over Kibera
Bevolking: 250,000
Werkloosheid: 50%
Gemiddeld loon: 2€ per dag
De meeste gezinnen wonen in hutjes van 12 bij 12 50% van de vrouwen tussen 16 en 25 jaar is zwanger

She can tri parkstad actueel
Foto en Tekst: Green balance boutique