De Reusch geopend tijdens Open Monumentendag op 10 september


De Reusch

De oude watertoren in Schimmert was gesloten, maar gelukkig komt daar binnenkort weer verandering in. Op 10 september doet De Reusch mee aan de Open Monumentendag. Je kunt de toren dan bezoeken tussen 12 en 17 uur! 

Open Monumentendag is het grootste culturele evenement dat ieder jaar in september in heel Europa wordt gevierd. Dit jaar is het thema: ‘Levend Erfgoed’. In Beekdaelen zijn 16 monumenten geopend en daar hoort De Reusch uiteraard ook bij!

Je kunt De Reusch op 10 september aanstaande dan ook gratis bezoeken. Tussen 12 en 17 uur is in de streekproductenwinkel allerlei lekkers te koop, draait in het Smaaktheater een korte film en kun je helemaal in de top van de toren heerlijk genieten van het uitzicht met koffie/thee/fris en vlaai. Op het streekproductenplein geeft De Auwstoof een presentatie over het verhaal van o.a. Geulhemmer grottenham waarbij je ook kunt proeven van hun ‘streekvleeswaren met karakter’.

Op deze dag worden in Beekdaelen diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema Levend Erfgoed: rondleidingen, demonstraties, muziek performances, spellen en nog veel meer. Meer informatie over de Open Monumentendag -inclusief een brochure- vind je op de website van gemeente Beekdaelen.

Tekst: MANA
Foto: De Reusch