Activiteiten bij Natuurmonumenten tijdens de herfstvakantie en OERRR Wilde Buiten Dag

Natuurmonumenten Parkstad Actueel

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Speciaal voor jouw kind wordt er op zaterdag 21 oktober de Wilde Buiten Dag georganiseerd waarop jouw kleine avonturier zijn boswachter skills kan testen. Leren hoe je een waanzinnige hut bouwt? Sporen herkennen of vuur maken zonder lucifers? Kom klauteren, proeven, kijken en zoeken en beleef een buiten dag vol avonturen in de natuur. Verzamel alle stempels en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR.

Natuurmonumenten Parkstad Actueel
                                                                                                       Keuken van OERRR

Daarnaast zijn er ook nog andere activiteiten in de herfstvakantie. De herfst is namelijk de meest uitgelezen periode van het jaar om te genieten van de prachtige kleuren en heerlijke geuren in de natuur. Combineer die prikkelingen van de zintuigen bijvoorbeeld met de verhalen en kennis van de boswachter van Natuurmonumenten tijdens ‘Struinen met de boswachter’ op vrijdag 20 oktober over de Sint-Pietersberg. Tijdens de wandeling komt de verscheidenheid van de Sint-Pietersberg aan bod. Zo zien we de meanderende Jeker, met aan de overkant het enige terrassenkasteel van Nederland: Chateau Neercanne. En hebben we vanaf de Kiekoet zicht op de Oehoevallei in de herfst. Verder komen we door het ENCI-bos, een gemengd bos, waar juist nu de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen te zien zijn. Leer waar je een plantje aan kunt herkennen, maar ook of je het voor iets kunt gebruiken. En misschien vind je wel pootafdrukken of slakkenhuisjes? Een plukje haar, keutels of een uilenbal met skeletten van muisjes?

Natuurmonumenten Parkstad Actueel
                                                                                          WBD amfibiën spotten

Deelname aan de verschillende activiteiten is uitsluitend mogelijk na online aanmelding via Natuurmonumenten Agenda. Denk aan geschikte kleding en goede wandelschoenen. Wees een kwartier voor aanvang aanwezig. Wil je meer weten over een activiteit? Neem dan contact op met Bezoekerscentrum Zuid-Limburg door te mailen naar bczuidlimburg@natuurmonumenten.nl.

Natuurmonumenten Parkstad Actueel

Zaterdag 14 oktober        OERRR – Insectenpot knutselen

Zondag 15 oktober           Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve

Woensdag 18 oktober     OERRR – Een verhaal over Bèr en andere fossiele en levende dieren in de ENCI-groeve

Vrijdag 20 oktober          OERRR – Struinen met de boswachter (Herfst)

Zaterdag 21 oktober        Stilte wandeling  OERRR – Wilde Buiten Dag

Zondag 22 oktober         De berg en haar bewoners – Wandel mee over de Sint-Pietersberg en beleef haar rijke geschiedenis

Woensdag 25 oktober    OERRR – Een verhaal over Bèr en andere fossiele en levende dieren in de ENCI-groeve

Zondag 29 oktober         Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve

Natuurmonumenten Parkstad Actueel
                                                                                  WBD spoorzoeken

Foto en Tekst: Natuurmonumenten