Peter Trompetter Fotografie

Foto: Tijmen Graat

Samen en met zijn ploegmaat, de Ier Archie Ryan (21) kwam de 20-jarige Boxmeerse renner en talent Tijmen Graat van het Jumbo-Visma Development team na 154 kilometer gebroederlijk richting de streep, maar Ryan was zo sportief dat hij zijn ploeggenoot de eindzege gunde. Derde werd renner Hub Aretz Metec Solarwatt. Beat renner Stijn Daemen (24)  uit Landgraaf werd achtste. Kerkradenaar Wouter Toussaint (19) reed een thuiswedstrijd. Hij kwam na de achtervolgers met de rest van het peloton over de finish. In een tropische hitte wisten de renners het hoofd koel te houden. Het is algemeen bekend dat de Eurode Omloop een zwaar parcours is. De rondes werden met twee ingekort.

Peter Trompetter Fotografie
De eerste editie van de Eurode Omloop was in 1992. Tot en met 2002 werd de wedstrijd jaarlijks gereden. Zeven jaar was er geen Eurode Omloop. Sinds 2009 is de koers niet meer weg te denken.

Peter Trompetter Fotografie
                                                              vlnr: Archie Ryan, Tijmen Graat, Hub Aretz.


   Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie