Ruststand 2-1 Eindstand 3-2

Vanwege de wielerronde in Kerkrade arriveerden de gasten uit Bocholtz later dan gepland op de Kaffeberg en begon de wedstrijd met 25 minuten vertraging.

In een verzengende hitte moest de wedstrijd in de beginfase op gang komen. De mannen uit Bocholtz kwamen na een klein kwartier na slap ingrijpen van Chevremont op voorsprong.

Chevremont werd wakker geschud door deze achterstand en zette een tandje bij. Dit resulteerde 10 minuten na de 0-1 na een prima aanval in een fraai doelpunt van Calvin Römer. Chevremont had en hield het initiatief in de 1e helft. In de 30e minuut was het weer Calvin Römer die op dat moment de verdiende voorsprong liet aantekenen. Na nog een paar goede mogelijkheden onbenut te hebben gelaten kregen de mannen van de Kaffeberg vlak voor rust nog bijna de rekening gepresenteerd, echter het vizier van de speler van Sportclub ’25 stond niet op scherp.

Na rust bleef Chevremont de baas en volgden er enkele kansen die mede door goed keeperswerk van de jonge keeper (Stijn Görtzen) van de mannen uit Bocholtz teniet werden gedaan. Zolas zo vaak in het voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant, zo ook in deze wedstrijd. Stijn Keulen mocht vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van een speler van Chevremont. De pingel werd onberispelijk ingeschoten.

Na de gelijkmaker ging Chevremont op jacht naar weer een voorsprong. Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker kreeg Chevremont ook een strafschop na een overtreding op Tim Blättler. De gevloerde speler schoot deze pingel eveneens onhoudbaar binnen. De mannen van de Kaffeberg vergaten de wedstrijd op slot te gooien door een aantal mogelijkheden onbenut te laten waardoor Sportclub ’25 in de wedstrijd bleef en zowaar enkele goede mogelijkheden kreeg die gelukkig voor de thuisclub niet verzilverd werden.

Na 7 minuten extra tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en waren de spelers en trainers maar wat blij dat de wedstrijd zonder malheur vanwege de hitte voorbij was.

Het was al met al toch een vermakelijke wedstrijd die straks in de competitie (beide teams spelen namelijk in de 1e klasse) hopelijk een vervolg krijgt.

Foto: Peter Trompetter Fotografie
Tekst: VV Chevremont