In Slenaken zamelt Green Balance Boutique geld in om Afrikaanse sloppenwijk atleten te steunen

Het is ondenkbaar dat sporten in Nederland niet toegankelijk is, maar in sommige delen van de wereld is dit de harde realiteit. Daarom startte Jackie Faye uit Maastricht het goede doel She Can Tri. She Can Tri biedt sport- en leiderschapskansen voor vrouwen die getroffen zijn door oorlog en armoede. Ze ondersteunde eerder de topatleet van Afghanistan bij het afronden van de Ironman 70.3 Wereldkampioenschappen van vorig jaar en ondersteunde de eerste triatleet van Afghanistan. Ze werken nu in Kibera, Kenia, de grootste stedelijke sloppenwijk van heel Afrika. Het doel van dit jaar is Ironman 70.3 Rwanda. Op 24 september om 10.00 uur geeft Jackie een speciale fitnessles in de Green Balance Boutique in Slenaken om meer bekendheid te krijgen en fondsen te werven voor Team Kibera. Vanaf 16.00 uur staat er een BBQ voor leden op het programma, waar ze zal vertellen hoe sport haar leven heeft veranderd en waarom het belangrijk is dat elk meisje en elke vrouw kansen krijgt op en naast het veld.