K-pop (afkorting voor Koreaanse pop(muziek)) is een muziekgenre uit Zuid-Korea, dat uit een mix van verschillende muziekstijlen bestaat, zoals hiphop- en popmuziek.

Vandaag was er tijdens het kids-weekend in Heerlen centrum o.a. een workshop k-pop dans door K-class. Kinderen konden de eerste basics moves leren en vervolgens op muziek hun skills tonen. K-class Heerlen is een open plek waar iedereen 100% zichzelf kan zijn. Het idee hebben dat je een stukje dichterbij je k-pop artiest bent, door hun choreografieën samen te leren.  Bij de danslessen leer je de meest trendy nummers binnen k-pop, maar ook de classics. Eens per maand kunnen de leerlingen stemmen voor welk nummer geleerd mag gaan worden, dus je hebt deels de keuze in eigen handen! Naast het dansen ontmoet je natuurlijk ook allemaal nieuwe mensen die geïnteresseerd zijn rondom de k-pop wereld, zoals k-drama’s, anime, cosplay en nog meer.

Mocht je interesse hebben om meer te weten te komen over de danslessen bij K-class in Heerlen of wellicht een keer een proefles willen doen. Kijk dan eens op de website https://www.studiokclass.com.
Foto’s en tekst: Daniel Frissen