Protestmars voor het behouden van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen

Foto: Redactie Parkstad Actueel

Vandaag hield de zogenaamde Ziekenhuis Alliantie een protestmars, omdat ze zich zorgen maken over het toekomstige zorgaanbod in Parkstad. Er werd gedemonstreerd met als inzet de Zuyderland Locatie in Heerlen in zijn huidige vorm te behouden.

De Ziekenhuis Alliantie bestaat uit de gezamenlijke politieke partijen van de gemeenteraad van Heerlen, maar ook de voltallige gemeenteraden van Brunssum, Landgraaf, Kerkrade, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem & Vaals hebben zich aangesloten bij de Ziekenhuis Alliantie.

Naast de leden van de ziekenhuis alliantie hadden zich meer dan 1000 mensen verzameld bij de hoofdingang van Mondriaan en liepen in een lange stoet naar de hoofdingang van het Zuyderland ziekenhuis. Hier werden toespraken gehouden door leden van de politieke, onder andere door Frans Timmermans, lijsttrekker voor GroenLinks-PvdA.

Hierna werd door de actievoerders een getekende petitie met ruim 33.000 handtekeningen aangeboden aan Zuyderland bestuursvoorzitter David Jongen en voorzitter Joep de Groot van de raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ.

Tekst & foto’s:  Redactie Parkstad Actueel

U kunt nog steeds de petitie tekenen: Behoud Ziekenhuis Parkstad – Petitie!