Met de VIVA LA VIDA RUN meedoen is ongeacht de leeftijd en de aankomsttijd belangrijker dan winnen!!! En er kan maar eentje winnen.

Viva la vida run 2023

De Viva la Vida Run Kerkrade is een Euregionaal hardloop- en wandelevenement. En wordt door atletiekvereniging Achilles-Top in samenwerking met Beleef Kerkrade georganiseerd. Dit Euregionaal hardloop- en wandelevenement staat in het teken van beleven, bewegen en gezelligheid zonder daarbij het wedstrijdelement uit het oog te verliezen.

Viva La Vida Run 2023
Het licht glooiende parcours voert grotendeels door het fraaie natuurgebied de Anstelvallei en de deels in Duitsland gelegen Groene vallei. Start en finish zijn op de gezellige markt in het centrum van Kerkrade. Het parcours is zodanig gekozen dat het zowel voor de recreatieve loper als voor de actieve hardloper een mooie hardloopbelevenis zal worden.
Voor beginnende hardlopers is er dit jaar de VIE-run aan het programma toegevoegd. Deze VIE-run staat geheel in het teken van vitaliteit en is bedoeld voor iedereen die een zelf gekozen afstand tussen 500 m en 2000 m op een sportieve wijze kan afleggen.

Voor de podiumplaatsen bij de senioren op de langere afstanden zijn er dit jaar weer aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Voor de winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen in de vorm van vouchers te winnen.
Ook dit jaar is de Viva la Vida Run weer de afsluiting van de prestigieuze Parkstad Cup. Kijk voor meer informatie over de Parkstad Cup verderop op deze website.

Viva la vida run 2023
Nadat je genoten hebt van een mooie run kun je na het passeren van de finish en ontvangst van een mooie herinneringsmedaille samen met jouw lotgenoten, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even in een gezellige sfeer napraten over de geleverde prestatie en opgedane indrukken.

Voor degenen die het iets rustiger aan willen doen is er de VIEva la Vida Walk.

De weergoden waren Kerkrade goed gezind en na de wedstrijden was het nog een lange nazit op de Markt in Kerkrade

Foto en Tekst: Peter Trompetter Fotografie