25 september 2024

Boekpresentatie en studiemiddag over de toekomst van kerkgebouwen

Klooster Wittem

op zaterdagmiddag 18 november 2023 wordt op een studiemiddag in Klooster Wittem een boek gepresenteerd van architectuurhistoricus dr. Herman Wesselink over ‘verleden, heden en toekomst van bedreigde Nederlandse kerkgebouwen’. Herman onderzocht de bouw en architectuur van kerkgebouwen uit de periode 1800-1970, zowel protestant als katholiek. Het zijn gebouwen die op dit moment grotendeels overbodig zijn geworden door de ontkerkelijking. 

Wat ermee te doen? Slopen, herbestemmen, of toch blijven gebruiken als kerk? Herman ontwikkelde een waarderingssysteem, dat kan helpen om een goede keuze te maken.

Op de studiemiddag in Klooster Wittem presenteert Herman Wesselink zijn boek, dat de neerslag is van een promotieonderzoek. Behalve hem zijn er nog twee andere sprekers:

  • Dr. Antoine Jacobs, historicus, over het beleid van het bisdom Roermond betreffende parochiekerkgebouwen.
  • Ir. Nicole Roeterdink, erfgoedarchitect presenteert verschillende geslaagde en minder geslaagde voorbeelden van herbestemming van kerkgebouwen. 

De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.15 uur. Toegang is gratis, maar graag aanmelden: vóór 15 november bij Koninklijk LGOG,  info@lgog.nl o.v.v. Boekpresentatie Wittem 

Het boek van Herman Wesselink, ‘een sterke toren in het midden der stad’, is vanaf 18 november verkrijgbaar bij de Kloosterboekwinkel van Wittem. Prijs is € 39,95. De auteur is bereid uw exemplaar te signeren.

Foto en Tekst: Klooster Wittem