Wie gaan prins Cor l en jeugdprins Justin de 1e opvolgen bij CV Carboon & Damesgarde de Boontjes

Jeugdprins Justin 1 Heerlerheide

 Uitroeping in narrentempel Café-Zaal d’r Bok Heerlerheide

Bij de zeer actieve carnavalsvereniging Carboon en ondersteund door hun Damesgarde de Boontjes is het al jaren traditie dat zij hun nieuwe Vasteloavend-heerser (of is het toch heersers?) op de eerste zaterdag na de opening van het carnavalsseizoen op de 11e van de 11e bekendmaken middels een spetterende carnavals proclamatieavond. Dit jaar is het dus ook niet anders, want komende zaterdag 18 november gaat hun narrentempel Café-Zaal d’r Bok bij John Vrolings en Mir bol staan van onvervalste carnavals gezelligheid. Niet zo verwonderlijk eigenlijk omdat nieuwsgierigheid over de identiteit van de nieuwe heerser, heerseres of een prinselijk paar hoog in het vaandel staat. Wie het weet mag het zeggen, maar dat is toch een heel moeilijke factor en blijft het beperkt tot de woorden raden c.q. gissen. Want het is nu eenmaal zo, dus ook bij CV Carboon & Damesgarde, dat maar enkele ingewijden op de hoogte zijn van hem, zij of een paar die uitverkoren zijn om voorop te gaan in dit nieuwe seizoen 2023-2024. Top secret dus en zo hoort dat ook.

Dus is het wachten op het tijdstip van de bekendmaking. Maar eerst is het openingswoord van de avond op 18 november uiteraard voorbehouden aan welbespraakte president Perino, waarna het programma van start zal gaan. In dit programma zal natuurlijk ook enige tijd gereserveerd zijn om op gepaste manier afscheid te nemen van opa en kleinzoon Prins Cor 1e en Jeugdprins Justin de 1e. Het afscheid zal zeker een emotionele impact hebben omdat Prins Cor 1e (Vondenhof) en Jeugdprins Justin 1 (Vondenhof)  geweldige heersers zijn geweest met het carnavalshart op de juiste plaats. Zij kunnen dan ook terug kijken op een geweldig seizoen waarvoor alleen maar een grote dank verschuldigd is.

Nadat zaterdag aanstaande de nieuwe heerser/heersers bekend zijn en geïnstalleerd en geproclameerd zijn zal nog tot aan de kleine uurtjes ter hunner ere gefeest worden.

Foto C.V. Carboon: de aftredende prinsen
ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert