Harmonie St Gerardus Heksenberg-Heerlen in ban van smaakmakend jubileumconcert

Harmonie St Gerardus

Op 29 september jl. heeft redactie ParkstadActueel al aandacht geschonken aan het toen nog op 7 oktober plaats vindende 85 jarig bestaan festiviteit van Harmonie St Gerardus van Heksenberg-Heerlen. In korte herinnering: uit de geschiedenis van Harmonie St Gerardus blijkt dat de oprichting heeft plaats gevonden op zaterdag 11 juni 1938.

De oprichting vond destijds plaats in de achterzaal van voormaligeCafé-restaurant Hotel Bergerode, c.q. Quaedvlieg, gelegen op de Roebroekweg. In deze achterzaal werd de oprichting, tijdens een gehouden vergadering, een feit. Door de genoemde oprichting werd de parochie St Gerardus Majella Heksenberg, toen nog klein van omvang, een heus muziekgezelschap rijker. Toen al muzikaal van toegevoegde waarde. Nu dus 85 jaar later is harmonie St Gerardus nog steeds een gezonde, moderne muziekvereniging met oog op tradities en staat o.l.v. dirigent Jan van Hulten. Overigens speelt ook de doorstroming van jeugdige leden een grote rol binnen dit gewaardeerde muziekgezelschap en mag haar 85 jarig bestaan ook aangeduid worden als kroonjaar.

Harmonie St Gerardus
Op genoemde datum 7 oktober jl. werd in Gemeenschapshuis Heksenberg, gelegen aan de Hei Grindelweg 84, van 19.00 tot 20.30 uur een meer als geslaagde jubileumreceptie gehouden. Uit de belangstelling op deze receptie kwam duidelijk naar voren dat Harmonie St. Gerardus een meer als belangrijke plaats inneemt binnen de wijk Heksenberg en uiteraard ook in de aanverwante regio. Tijdens deze receptie werden maar liefst 6 jubilarissen gehuldigd welke jubilarissen maar liefst 200 jaar lidmaatschap vertegenwoordigen. Een niet alledaagse gebeurtenis. Het betrof Bertien Larue 25 jaar lid, Romy Ewoldt 50 jaar lid, Jacqueline Wijnen 12,5 jaar lid, Jacques Martens 50 jaar lid, Pierre Martens 50 jaar lid en Henny Dauwerse 12,5 jaar lid. Aansluitend was er een gezellig muzikaal samenzijn.

Komende zaterdag 18 november wordt, betreffende het 85 jarig bestaan van Harmonie St Gerardus, een nader gevolg gegeven. Op het muzikale feestmenu staat dan immers 85 jaar St Gerardus FAVORITES FESTIVAL. Deze muzikale concertavond, met aanvang 19.30 uur, wordt gehouden in de overbekende locatie Brikke Oave in Brunssum Lindeplein. Het is dan ook een aanrader om dan te genieten van een prachtige avond vol met afwisselende muziek. Een veelvoud aan genres zoals pop, klassiek en bigband komt voorbij. Met medewerking van zanger Maurice de Greef en trompettist Marc Huynen. Kaarten zijn te koop via: https://shop.tickli.nl/event/heksenberg-favorites-festival Na afloop concert is er een afterparty met DJ Ignace. Iedereen is uitgenodigd om, onder het genot van een hapje en drankje, na te genieten van dit uitzonderlijk en hoogstaand jubileumconcert.

Harmonie St Gerardus

Foto’s: Harmonie St Gerardus Heksenberg.
Redactie ParkstadActueel: hfd/eindredacteur Callie Steijaert

.