Wandeling rondom Monschau met bezoek aan de Kerstmarkt Monschau.

kerstmarkt Monshau

Op zaterdag 2 december maakt IVN Kerkrade onder leiding van Olaf Op den Kamp een winterwandeling in de Eifel.

In de omgeving van Monschau maken we een 13 km lange wandeling door de winterse bossen. Vanuit het fraaie vakwerkstadje Monschau volgen we de Rur stroomafwaarts en lopen door de ravijnbossen waar Gewone esdoorns en Essen groeien. Een kenmerkende soort is de Wilde judaspenning, in het Duits Mondviole genoemd vanwege de halvemaanvormige, zilveren vruchtdoosjes. Na een tijdje bereiken we een gebied met weilanden waar we prachtige uitzichten op het Rurdal hebben. Daarna dalen we af naar het dal van de Kluckbach met de historische houtzagerij. Ook zien we het uitzichtpunt van de Perds Ley. Wederom door weilanden die doorsneden worden door beukenhagen bereiken we het dorpje Widdau. Tijdens deze eerste 7 km moet af en toe een beetje geklauterd worden, dus wandelstokken en stevige schoenen zijn noodzakelijk. In Widdau, halverwege de wandeling, kunnen we terecht voor koffie, gebak of een warme kop soep. Daarna volgen we de gemakkelijke brede weg langs de Rur terug naar Monschau. Na afloop van de wandeling bezoeken we de gezellige kerstmarkt in Hartje Monschau. Dit is een van de kleinere kerstmarkten in de Euregio, maar wel zeer sfeervol. Tussen de vakwerkhuizen in de straatjes en op het marktplein van Monschau zijn kraampjes met Aachener Printen, Monschauer Senf en Glühwein opgebouwd.
Leiding: Olaf Op den Kamp (aanmelden via ivn.kerkrade@gmail.com).
Vertrek:
9.00 uur parkeerplaats Discovery Museum aan de Hambosweg.

Foto en Tekst: IVN Kerkrade