SCHUNCK

Foto: Dani Silva

Voor iedereen die van zingen houdt en ervaring wil opdoen met koorzang organiseert SCHUNCK Muziek en Dans, samen met het laagdrempelig internationaal initiatief AMeeZing Projects, op zondag 28 januari 2024 een gezellige workshopdag. Van 12:30 tot 17:00 uur kunnen deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje meedoen aan twee zangworkshops die worden gegeven door professionele en enthousiaste workshopleiders. 
Een leuke workshopdag voor de ervaren én onervaren zanger
AMeeZing SCHUNCK is een jaarlijks terugkerende workshopdag voor (koor)zangers. Deelnemers hebben de keuze uit drie inspirerende workshops met verschillende thema’s. Dit jaar zijn dit ‘Zeuren en kreunen’, ‘Boybands’ en ‘Op volle toeren, het levenslied’. Onder leiding van Youngky Eurlings, Jo Annemans en Ghislaine Mommer gaan de deelnemers aan de slag met de verschillende aspecten van zingen in groepsverband. De deelnemers worden door de workshopleiders ingedeeld in groepen op basis van workshopvoorkeur, ervaring en toonsoort. Tussen de workshops door is er tijd voor koffie of thee en een broodje.
AMeeZing-SCHUNCK
Foto: Dani Silva
Drie uiteenlopende koorzangworkshops
De drie workshops hebben ieder een eigen focus. In de workshop ‘Zeuren en kreunen’ ligt de focus op liedjes en aria’s die gemaakt zijn met een bepaald idee of emotie. De ‘Boybands’ workshop zet onder andere de welbekende bands Take That, Westlife en Backstreet Boys in de spotlight. Anderhalf uur lang richten de zangers en zangeressen zich op de catchy tunes en de mierzoete backing vocals. ‘Op volle toeren, het levenslied’ zet het genre waarin het échte leven bezongen wordt met een lach en een traan, centraal. Denk daarbij aan nummers van bijvoorbeeld André Hazes of Willeke Alberti. Maar ook Jan Smit en Mart Hoogkamer passeren de revue.
Tekst: SCHUNCK