25 september 2024

Kinderen in Heerlense wijk Heksenberg/Pronsebroek genoten volop van Sinterklaasmiddag

Sinterklaas 2023

Donderdag 30 november jl. meende ParkstadActueel er ook goed aan te doen om aandacht te geven aan de organisatie van het jaarlijkse Sinterklaasfeest in de Heerlense wijk Heksenberg/Pronsebroek. Dat dit zeer op prijs werd gesteld bij de organisatie, ouders/verzorgers en uiteraard de kinderen zelf mocht overduidelijk blijken. Dus was ParkstadActueel zondag 3 december jl. een kijkje gaan nemen over het verloop van genoemd Sinterklaasfeest. Het was een heel leuke en gezellige Sinterklaasmiddag. Maar wat wellicht nog belangrijker was waren natuurlijk het groot aantal kinderen die volop genoten van deze middag in het Gemeenschapshuis Heksenberg, welk voor deze middag dienst deed als residentie voor Sinterklaas. Hij had immers bij zijn vertrek uit Spanje in zijn draaiboek al aangegeven dat hij, ondanks zijn drukke verblijfperiode in Nederland, absoluut de kinderen van Heksenberg/Pronsebroek wilde bezoeken.

Sinterklaas 2023
Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op het actieve St. Nicolaas comité Heksenberg die met (financiële)-ondersteuning van Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek het daadwerkelijk mogelijk maakte dat de goedheiligman en begeleid door een aantal vrolijke pietermannen daadwerkelijk zondag 3 december jl., hun opwachting konden maken .Hiervoor rest uiteraard dank voor het St. Nicolaas comité. Zij waren dan ook volop in de weer om deze  middag tot een succes te maken en dit is hun dan ook ruimschoots gelukt. Ook dank voor de vrijwilligers van carnavalsvereniging de Heks’n jäger die hun uiterste best deden om dit kinderfeest te doen slagen. Chapeau hiervoor.

 

Alleen het gadeslaan van de kinderen, hoe zij deze middag beleefde, was prachtig. Maar ook Sinterklaas zag je genieten wanneer kinderen bij hem op audiëntie kwamen. En dat hebben de kinderen geweten, want voor ieder kind had de Sint een geruststellend woordje. Niet zo verwonderlijk, want voor hij uit Spanje was vertrokken, was hij goed op de hoogte gebracht over de kinderen van deze Heerlense wijk. Meestal in de goede zin van het woord. Dit soms tot enige verbazing bij de kinderen en hun ouders/verzorgers die zich dan ook afvroegen hoe hij dit allemaal wist.

 

Natuurlijk ontbraken, cadeautjes, snoep en speculaas niet een gegeven waar de kinderen ook blij mee waren. Kortom, het was weer een leuke en gezellige St. Nicolaashappening in residentie Gemeenschapshuis Heksenberg. Voor de Sint een geruststelling zodat hij met grote voldoening na zijn verjaardag (6 december) tot volgend jaar weer terug kan gaan naar zijn thuisland Spanje. 

 

Redactie ParkstadActueel: tekst/foto’s hfd/eind redacteur Callie Steijaert